Christelijke Startpagina Kruislinks.nl wenst u een gezegende Zondag
 

Overdenking per emailMeld je hier gratis aan om de overdenking elke Woensdag per email te ontvangen. *

Aanmelden Afmelden

Emailadres:* Je ontvangt ook logingegevens voor Kruislinks.nl als je deze nog niet hebt

AuteursDit zijn onze auteurs:

Rinus Antonisse
Rinus Antonisse
Voorganger van de Hersteld Apostolische Zendingkerk Enkhuizen
Ds. Elzo Bijl
Ds. Elzo Bijl
Voorganger van de Synodaal Gereformeerde kerk Rotterdam-IJsselmonde
Website
Ds. Peter van Dolderen
Ds. Peter van Dolderen
Voorganger van de CGK / NGK, Almere
Website
Ds. Ernst van Gulik
Ds. Ernst van Gulik
Voorganger van de PKN, Drachten-Noord
Website
Theo Krins
Theo Krins
Politicus, Christenunie Gouda
Website
Gerko Last
Gerko Last
Last Communicatie & Fondsenwerving
Website
Ds. Aart Mak
Ds. Aart Mak
Kerk zonder grenzen
Website
Ite Wolters
Ite Wolters
Huispredikant Kruislinks.nl
Quasi
Quasi
Kruislinks.nl
Sjoerd Buurman
Sjoerd Buurman
Kruislinks.nl
Coby Poelman-Duisterwinkel
Coby Poelman-Duisterwinkel
Kruislinks.nl
Website

Overdenking uit het archiefVerlangen naar de Geest: Wie is Hij? (3) (2011-01-19)

2 Cor.1:21 (NBG/NBV)
"2 Cor.1:21: ‘Hij nu, die ons met u bevestigt in de Gezalfde en ons heeft gezalfd, is God, die ook zijn zegel op ons gedrukt en de Geest tot onderpand in onze harten gegeven heeft.’ ‘Het is God die u en ons Christus als fundament geeft, die ons allen heeft gezalfd, heeft gewaarmerkt als zijn eigendom en ons als voorschot de Geest gegeven heeft.’ "

In deze derde overdenking in de reeks over de Heilige Geest staan we stil bij het feit dat de Geest ons een voorproefje geeft van de eeuwige glorie.
De Heilige Geest is een teken in ons hart van de komende glorie! ‘Now He who makes our faith strong together with you, in Christ, and has given us of His grace, is God; And it is He who has put his stamp on us, even the Spirit, as the sign in our hearts of the coming glory.’ 2 Cor.1:21.
Dat betekent: een garantie dat de rest ook komt. Een onderpand, een eerste aanbetaling, een voorschot op de glorie die gaat komen. Romeinen 8:23: ‘En dat niet alleen, ook wijzelf, die als voorschot de Geest hebben ontvangen, ook wij zuchten in onszelf in afwachting van de openbaring dat we kinderen van God zijn, de verlossing van ons sterfelijk bestaan.’
We zijn in verwachting; we wachten op de tijd dat de zonen en dochters van God zichtbaar gaan worden in deze wereld. Dat de wereld weer de kracht van God gaat zien, dat de Heilige Geest uitgestort zal worden, dat er velen behouden zullen worden.
2 Cor.5:5 : ‘God is het, die ons juist daartoe bereid heeft en die ons de Geest tot onderpand gegeven heeft.’ Now He who has made us for this very thing is God, who has given us the Spirit as a witness of what is to come.
Als de gaven in de gemeente werken, als Zijn zalving en aanwezigheid daar is, dan is dat een voorproefje van de heerlijkheid in de hemel. In elke opwekking zien we dat; als de aanwezigheid van God komt gaan mensen spontaan hun zonden belijden, gaan ze huilen, lachen, dansen en beven.. Zonden worden beleden, ruzies worden goed gemaakt, huwelijken worden hersteld, zieken worden genezen, mensen worden bevrijd, mensen worden gered en geven spontaan hun hart aan de Heer. Juist daar komt dan veel kritiek op; satan haat deze uitingen en wil er een einde aan maken omdat mensen in de vrijheid komen en een stukje hemel op aarde proeven.
Verlang je ook zo naar een stukje hemel op aarde?

Overdenking geschreven doorIte Wolters
Ite Wolters
Huispredikant Kruislinks.nl

AdvertentieProlife banner 200x200