Christelijke Startpagina Kruislinks.nl wenst u een gezegende Zondag
 

Overdenking per emailMeld je hier gratis aan om de overdenking elke Woensdag per email te ontvangen. *

Aanmelden Afmelden

Emailadres:* Je ontvangt ook logingegevens voor Kruislinks.nl als je deze nog niet hebt

AuteursDit zijn onze auteurs:

Rinus Antonisse
Rinus Antonisse
Voorganger van de Hersteld Apostolische Zendingkerk Enkhuizen
Ds. Elzo Bijl
Ds. Elzo Bijl
Voorganger van de Synodaal Gereformeerde kerk Rotterdam-IJsselmonde
Website
Ds. Peter van Dolderen
Ds. Peter van Dolderen
Voorganger van de CGK / NGK, Almere
Website
Ds. Ernst van Gulik
Ds. Ernst van Gulik
Voorganger van de PKN, Drachten-Noord
Website
Theo Krins
Theo Krins
Politicus, Christenunie Gouda
Website
Gerko Last
Gerko Last
Last Communicatie & Fondsenwerving
Website
Ds. Aart Mak
Ds. Aart Mak
Kerk zonder grenzen
Website
Ite Wolters
Ite Wolters
Huispredikant Kruislinks.nl
Quasi
Quasi
Kruislinks.nl
Sjoerd Buurman
Sjoerd Buurman
Kruislinks.nl
Coby Poelman-Duisterwinkel
Coby Poelman-Duisterwinkel
Kruislinks.nl
Website

Overdenking uit het archiefLuisteren (2010-06-23)

Statenvertaling Handelingen 1:3.
"Aan welke Hij ook, nadat Hij geleden had, Zichzelven levend vertoont heeft, met vele gewisse kentekenen, veertig dagen lang, zijnde van hen gezien, en sprekende van de dingen, die het Koninkrijk Gods aangaan."

Voor de discipelen van Jezus, was het een spannende tijd. Jezus die opgestaan was uit de dood, en aan hen was verschenen. Zich aan zijn discipelen toonde en met hen sprak. En dat was toch in het bijzonder over het verlossingswerk. Over het verlossingswerk wat God zich had voorgenomen om te werken.

De discipelen zullen één en al oor zijn geweest als Jezus hen instrueerden, hoe zij te werken hadden, en wat zij te verwachten hadden. Elk woord van Jezus dat was voor hen een zekerheid, een waarheid. Het was anders dan toen het allemaal zo vanzelfsprekend leek. Als zij met Jezus waren, toen luisterde zij ook wel. Maar dat was vaak genoeg met een half oor, of alleen wat zij graag wilde horen. Zij meende, het al begrepen te hebben. Dat Jezus macht aan het verzamelen was, om in belangrijkheid te groeien, om dan de macht te nemen, om een aardse macht te worden. Om daar door de verwachting van het ganse volk te vervullen, in de wederoprichting van het twaalfstammen rijk, zoals het was onder koning David en koning Sálomo. De woorden die Jezus sprak werden vaak niet verstaan of genegeerd. Een iedereen had zo zijn eigen mening over verlossing of over de dingen die het Koninkrijk Gods aangingen.

Wij beleven dat in onze tijd eigenlijk niet anders. Jezus wil ons ook vanzelfsprekend genoeg leren, door Woord en Geest. Maar het vergaat ons vaak genoeg, dat wij het wel horen, maar geen kans zien, om het ons eigen te maken. Om rede omdat het ons niet past, en dan gaat het aan ons voorbij. Het gaat aan vele voorbij zoals het is verkondigd is naar Gods Woord en Eeuwig getuigenis. Vele verwachten een verlossing die zij zelf bedachten. Maar wat zouden wij van uit onszelf kunnen. Het moet de Heere zijn, dat wij zullen horen en geloven, niet met een half oor, maar in overgave, mij geschiedde naar Uw Woord. Dat de Heere het aan ons vervuld, tot lof en heerlijkheid van Zijn Naam. Dat Zijn Koninkrijk komen.

“ Aan welke Hij ook, nadat Hij geleden had, Zichzelven levend vertoont heeft, met vele gewisse kentekenen, veertig dagen lang, zijnde van hen gezien, en sprekende van de dingen, die het Koninkrijk Gods aangaan.”

M.S.Antonisse

Overdenking geschreven doorRinus Antonisse
Rinus Antonisse
Voorganger van de Hersteld Apostolische Zendingkerk Enkhuizen

AdvertentieProlife banner 200x200