Christelijke Startpagina Kruislinks.nl wenst u een gezegende Zondag
 

Overdenking per emailMeld je hier gratis aan om de overdenking elke Woensdag per email te ontvangen. *

Aanmelden Afmelden

Emailadres:* Je ontvangt ook logingegevens voor Kruislinks.nl als je deze nog niet hebt

AuteursDit zijn onze auteurs:

Rinus Antonisse
Rinus Antonisse
Voorganger van de Hersteld Apostolische Zendingkerk Enkhuizen
Ds. Elzo Bijl
Ds. Elzo Bijl
Voorganger van de Synodaal Gereformeerde kerk Rotterdam-IJsselmonde
Website
Ds. Peter van Dolderen
Ds. Peter van Dolderen
Voorganger van de CGK / NGK, Almere
Website
Ds. Ernst van Gulik
Ds. Ernst van Gulik
Voorganger van de PKN, Drachten-Noord
Website
Theo Krins
Theo Krins
Politicus, Christenunie Gouda
Website
Gerko Last
Gerko Last
Last Communicatie & Fondsenwerving
Website
Ds. Aart Mak
Ds. Aart Mak
Kerk zonder grenzen
Website
Ite Wolters
Ite Wolters
Huispredikant Kruislinks.nl
Quasi
Quasi
Kruislinks.nl
Sjoerd Buurman
Sjoerd Buurman
Kruislinks.nl
Coby Poelman-Duisterwinkel
Coby Poelman-Duisterwinkel
Kruislinks.nl
Website

Overdenking uit het archiefEen Advent overdenking (2009-11-25)

Jesaja 46 vers 9 en 10
"Ik ben God, niemand is aan mij gelijk. Die in het begin al het einde aankondigde en lang tevoren wat nog gebeuren moest. Die zegt:` Wat ik besluit, wordt van kracht, en alles wat ik wil, breng ik ten uitvoer.`"

Advent betekent komst, advent dat is de voorbereiding op de kerstdagen. Vier weken voor de kerstdagen hebben wij een tijd die ons doet voorbereiden. Als de dag van Kerst aanbreekt, dat wij de bereidheid in ons hart hebben om dat feest te vieren, dat Jezus is geboren. Advent doet ons terugblikken naar de belofte van God. Jesaja mocht alreeds profeteren van de betrouwbaarheid van Gods beloften. Dat Gods Woord eeuwig en onveranderlijk is.

Zacharias een priester, had tempeldienst. Dat betekende voor hem dat hij zich moest reinigen. Om daarna in de tempel het reukwerk te bedienen. Het was zijn dienst, om daarna het volk de zegen te doen toekomen. Nu gebeurden het, dat als Zacharias met zijn dienst aan het reukofferaltaar bezig was, dat er een engel bij hem stond. Deze engel begon te spreken tegen Zacharias. Ten eerste over de beden van hem en zijn vrouw Elisabeth. Hun beden dat zij een kind mochten ontvangen. Als de engel sprak Lucas 1:` Wees niet bang, Zacharias, je gebed is verhoord: je vrouw Elisabeth zal je een zo` Het verwonderde Zacharias wel om dat te horen, hij en zijn vrouw waren immers nu oude mensen.

De engel verkondigde nog veel meer over die zoon Johannes, dat die `Als bode zal hij voor God uitgaan met de geest en de kracht van Elia om ouders met hun kinderen te verzoenen en om zondaars tot rechtvaardigheid te brengen, en zo zal hij het volk gereedmaken voor de Heer.` Alles wat God gesproken heeft en besloten, daar zal Johannes een verkondiger van worden, en dat het Komt. Johannes zegt, in de tijd van zijn verkondiging, en dat is een advent verkondigen, Lucas 3:` Maak de weg van de Heer gereed, maak recht zijn paden.` God wil ten uitvoer brengen, wat God gesproken heeft in het begin. Wat God gesproken heeft door de Wet en de Geboden door de Psalmen en Profeten. Over die verlosser die komen zou. IsraŽl werd er door Johannes op gewezen: `de tijd is nabij, laat u dopen en kom tot inkeer`.

Wij staan ook aan het einde van een tijdperk, dat de belofte van Jezus in vervulling zal gaan, en dat is in de wederkomst van Jezus. De roep is uitgegaan ook in onze dagen, want de dag is nog kort. Wees er zeker van, dat al de woorden die door God gesproken zijn, in vervulling gaan, want het Komt.
`Ik ben God, niemand is aan mij gelijk. Die in het begin al het einde aankondigde en lang tevoren wat nog gebeuren moest. Die zegt: Wat ik besluit, wordt van kracht, en alles wat ik wil, breng ik ten uitvoer.`

Overdenking geschreven doorRinus Antonisse
Rinus Antonisse
Voorganger van de Hersteld Apostolische Zendingkerk Enkhuizen

AdvertentieProlife banner 200x200