Christelijke Startpagina Kruislinks.nl wenst u een gezegende Woensdag
 

Overdenking per emailMeld je hier gratis aan om de overdenking elke Woensdag per email te ontvangen. *

Aanmelden Afmelden

Emailadres:* Je ontvangt ook logingegevens voor Kruislinks.nl als je deze nog niet hebt

AuteursDit zijn onze auteurs:

Rinus Antonisse
Rinus Antonisse
Voorganger van de Hersteld Apostolische Zendingkerk Enkhuizen
Ds. Elzo Bijl
Ds. Elzo Bijl
Voorganger van de Synodaal Gereformeerde kerk Rotterdam-IJsselmonde
Website
Ds. Peter van Dolderen
Ds. Peter van Dolderen
Voorganger van de CGK / NGK, Almere
Website
Ds. Ernst van Gulik
Ds. Ernst van Gulik
Voorganger van de PKN, Drachten-Noord
Website
Theo Krins
Theo Krins
Politicus, Christenunie Gouda
Website
Gerko Last
Gerko Last
Last Communicatie & Fondsenwerving
Website
Ds. Aart Mak
Ds. Aart Mak
Kerk zonder grenzen
Website
Ite Wolters
Ite Wolters
Huispredikant Kruislinks.nl
Quasi
Quasi
Kruislinks.nl
Sjoerd Buurman
Sjoerd Buurman
Kruislinks.nl
Coby Poelman-Duisterwinkel
Coby Poelman-Duisterwinkel
Kruislinks.nl
Website

Overdenking uit het archiefDOEN WAT JEZUS ZEGT. (1) (2014-11-12)

Jacobus 1:22-27
"Jacobus 1:22-27: ‘Luister niet alleen naar het woord, maar doe het ook. Als je alleen luistert en er niets mee doet, houd je jezelf voor de gek. Stel dat je het woord wel hoort, maar er niets mee doet. Dan kun je dat vergelijken met iemand die zichzelf in de spiegel bekijkt, maar ook onmiddellijk weer vergeet hoe hij er uitziet. Luister dus goed naar de volmaakte wet, namelijk de wet die je vrijmaakt, ... en doe ook wat die wet zegt. Vergeet niet wat je gehoord hebt, maar doe het ook. Dan zal het goed met je gaan.’ (Basic Bijbel)"

Mensen van de wereld kijken naar wat je doet. Daarom zei Jezus ook: ‘Aan jullie liefde voor elkaar zal iedereen zien dat jullie mijn leerlingen zijn.’ Joh.13:35.
Mensen moeten aan je kunnen zien dat je een volgeling van Jezus bent. Er wordt heel veel gepraat, gepreekt en gediscussieerd door christen in de sociale media. Als we die tijd nu eens gingen besteden aan het doen wat Jezus tegen ons gezegd heeft. Jacobus heeft het over de volmaakte wet en over de wet die je vrijmaakt. Dat is de wet van de liefde.
Jezus benadrukte in zijn onderwijs ook steeds het doen van wat Hij zegt. Math.7:24-27: ‘ Jezus zei tegen zijn leerlingen: ‘Luister niet alleen naar wat Ik zeg, maar doe het ook. Dan lijk je op een verstandig man die zijn huis op rotsgrond bouwde. Toen het hevig begon te regenen en te stormen en er een overstroming kwam, stortte het huis niet in. Want het was op een stevige ondergrond neergezet. Als je wel hoort wat Ik zeg, maar het niet doet, lijk je op een onverstandig man die zijn huis op zand bouwde. Toen het hevig begon te regenen en te stormen en er een overstroming kwam, spoelde het zand weg en stortte het huis in. Er bleef helemaal niets van over.’
Jezus vraagt de wetgeleerde in Lucas 10:36 nadat Hij het verhaal van de Barmhartige Samaritaan verteld heeft het volgende: ‘Wat denk je. Wie van deze drie mensen is nu een broeder geweest voor de man die door de rovers was overvallen?’
Als de wetgeleerde in vers 37 antwoordt: ‘De man die goed voor hem is geweest’, zegt Jezus in vers 37 tegen hem: ‘Ga, en doe hetzelfde.’
De wereld heeft al veel vrome woorden gehoord, wij horen heel veel preken en lezen overdenkingen, maar wanneer gaan we het ook eens echt doen?
In de komende overdenking gaan we een aantal teksten bij langs waarin we worden aangespoord om iets te doen. Het is goed om te weten waartoe je wordt aangespoord.
Het vergt wel enige moed om in die spiegel te kijken.
Durf jij het aan?

Overdenking geschreven doorIte Wolters
Ite Wolters
Huispredikant Kruislinks.nl

AdvertentieProlife banner 200x200