Christelijke Startpagina Kruislinks.nl wenst u een gezegende Maandag
 

Overdenking per emailMeld je hier gratis aan om de overdenking elke Woensdag per email te ontvangen. *

Aanmelden Afmelden

Emailadres:* Je ontvangt ook logingegevens voor Kruislinks.nl als je deze nog niet hebt

AuteursDit zijn onze auteurs:

Rinus Antonisse
Rinus Antonisse
Voorganger van de Hersteld Apostolische Zendingkerk Enkhuizen
Ds. Elzo Bijl
Ds. Elzo Bijl
Voorganger van de Synodaal Gereformeerde kerk Rotterdam-IJsselmonde
Website
Ds. Peter van Dolderen
Ds. Peter van Dolderen
Voorganger van de CGK / NGK, Almere
Website
Ds. Ernst van Gulik
Ds. Ernst van Gulik
Voorganger van de PKN, Drachten-Noord
Website
Theo Krins
Theo Krins
Politicus, Christenunie Gouda
Website
Gerko Last
Gerko Last
Last Communicatie & Fondsenwerving
Website
Ds. Aart Mak
Ds. Aart Mak
Kerk zonder grenzen
Website
Ite Wolters
Ite Wolters
Huispredikant Kruislinks.nl
Quasi
Quasi
Kruislinks.nl
Sjoerd Buurman
Sjoerd Buurman
Kruislinks.nl
Coby Poelman-Duisterwinkel
Coby Poelman-Duisterwinkel
Kruislinks.nl
Website

Overdenking uit het archief‘LAAT JE LEIDEN DOOR DE GEEST’. (2014-08-27)

Romeinen 8:1-17
"Rom.8:14: ‘Allen die zich laten leiden door de Geest van God, zijn kinderen van God. (Groot Nieuws en Willibrord vertaling)"

Romeinen 8 gaat over het leven door de Geest. Dat leven staat tegenover leven uit het ‘vlees’, leven vanuit je menselijke verlangens. Er wordt zelfs gesproken over ‘de wet van de Geest’ die leven brengt in eenheid met Jezus. Deze wet staat tegenover die andere wet van zonde en dood, de wet van de Geest brengt leven. De vraag is onder welke wet jij leeft. In dit hoofdstuk worden we aangespoord om onze verlangens, gevoelens en gedachten te laten controleren door de Geest. Dat is blijkbaar een keus!
Dat kunnen we ook lezen in vers 5: ‘‘Wie zich door zijn eigen natuur laat leiden is gericht op wat hij zelf wil, maar wie zich laat leiden door de Geest is gericht op wat de Geest wil.’
Je moet bereid zijn om je te laten leiden door de Geest. Leiden betekent hier: ‘iemand hebben die je vergezelt naar een bepaalde plaats’, of: ‘je laten leiden door iemand, je aan iemand hechten als een bediende’, ‘de weg laten wijzen.’
Dat geeft een hele nauwe band aan, dat betekent precies doen wat de Persoon die jou leidt zegt wat je moet doen. De termen die gebruikt worden wat betreft leiden wijzen op een constante aanwezigheid van Iemand die je leidt en vertelt wat je moet doen. Wat je kunt doen.
Iemand die in je woont en altijd aan je zij is. Jij staat die Persoon toe om heel dichtbij je te zijn en je vraagt Hem voortdurend om raad. Je luistert goed en doet wat Hij zegt.
Je geeft Hem ook toestemming om jou raad te geven om altijd aan je zij te zijn. We worden aangespoord om ons te laten leiden en om de Geest in ons te laten wonen: vers 9: ‘Met u is het anders. U doet niet meer uw eigen zin, maar laat u leiden door de Geest; tenminste als de Geest van God in u woont.’ Als jij je helemaal over geeft aan de Geest komt Hij in je wonen. Als je gedoopt wordt met de Geest dan leidt Hij jou. Dat ervaar je dan ook, dat weet je, dat voel je: vers 16: ‘ De Geest zelf verzekert onze geest dat wij Gods kinderen zijn.
Het is dus niet iets van: ‘ik hoop dat ik een kind van God ben, maar ik weet het niet zeker’. Als de Geest van God in je woont weet je het zeker. Kind van God word je niet door geboorte of door bij een bepaalde kerk of groep te horen, maar allen die zich laten leiden door de Geest zijn kinderen van God! Dat is goed nieuws. Oorspronkelijk staat er geen ‘kinderen’ maar er staat: zoon van God! Een term die bovenal van Jezus Christus wordt gebruikt, omdat Hij de grootste liefde van God geniet, intiem met Hem verbonden is ……. Wie zich door de Geest laat leiden is een zoon of dochter van God. Net zo geliefd als Gods Enige Zoon. Intiem met Hem verbonden.
Wil jij Zijn zoon of dochter zijn?
Overdenking geschreven doorIte Wolters
Ite Wolters
Huispredikant Kruislinks.nl

AdvertentieProlife banner 200x200