Christelijke Startpagina Kruislinks.nl wenst u een gezegende Donderdag
 

Overdenking per emailMeld je hier gratis aan om de overdenking elke Woensdag per email te ontvangen. *

Aanmelden Afmelden

Emailadres:* Je ontvangt ook logingegevens voor Kruislinks.nl als je deze nog niet hebt

AuteursDit zijn onze auteurs:

Rinus Antonisse
Rinus Antonisse
Voorganger van de Hersteld Apostolische Zendingkerk Enkhuizen
Ds. Elzo Bijl
Ds. Elzo Bijl
Voorganger van de Synodaal Gereformeerde kerk Rotterdam-IJsselmonde
Website
Ds. Peter van Dolderen
Ds. Peter van Dolderen
Voorganger van de CGK / NGK, Almere
Website
Ds. Ernst van Gulik
Ds. Ernst van Gulik
Voorganger van de PKN, Drachten-Noord
Website
Theo Krins
Theo Krins
Politicus, Christenunie Gouda
Website
Gerko Last
Gerko Last
Last Communicatie & Fondsenwerving
Website
Ds. Aart Mak
Ds. Aart Mak
Kerk zonder grenzen
Website
Ite Wolters
Ite Wolters
Huispredikant Kruislinks.nl
Quasi
Quasi
Kruislinks.nl
Sjoerd Buurman
Sjoerd Buurman
Kruislinks.nl
Coby Poelman-Duisterwinkel
Coby Poelman-Duisterwinkel
Kruislinks.nl
Website

Overdenking uit het archiefMUREN DIE MOETEN VALLEN. (2) (2014-06-11)

Jozua 6:15-21
"2 Cor.10:3-5: ‘We zijn wel gewone mensen die in deze wereld leven, maar we gebruiken geen menselijke wapens, maar geestelijke wapens. Het zijn sterke wapens van God, die elke geestelijke muur kunnen afbreken. Als mensen God niet willen gehoorzamen kunnen we met die wapens elke redenering van hen uit de weg ruimen. Alles wat in de weg staat om God werkelijk te leren kennen kunnen we als het ware gevangen nemen; alle verkeerde gedachten, redeneringen en ideeën. En daarna kunnen we die gehoorzaam maken aan Christus.’ (Basicbijbel)"

Het volk Israël moest zes dagen wachten, zes dagen lang trokken ze om de stad, en dat was een zware klus! Zes dagen lang zagen ze niets en toch gaven ze niet op. God zegt: misschien zie je zes jaren niets gebeuren maar in het zevende jaar gaat het gebeuren. Geloof en vertrouw!
Uit de Bijbel leren we dat er meer wapens zijn die we kunnen gebruiken: het rhemawoord van God (dat is het profetisch woord) is als een zwaard in onze hand. We hebben het gebed, we hebben het bidden en zingen in de Heilige Geest, we hebben het bidden en vasten!
En dan komen we heel dichtbij ons zelf. We praten over een vijand misschien, ver weg op de muren van Jericho. Die muren zullen vallen. Maar hoe zit het met de muren in ons eigen hart?
Welke geestelijke muren belemmeren ons om God werkelijk te leren kennen?
Welke geestelijke muren en bolwerken verhinderen de mensen in Nederland om God beter te leren kennen? Er zijn demonische machten in het spel, er is opstand tegen God, er is wereldgelijkvormigheid. Er is een sterk verlangen naar genot meer dan naar God. Er is ook religie die met vrome praat God toch op een afstand houdt. Er is religie dat heel veel praat maar niet de woorden van God doet! Er is best wel geloof in het Woord misschien, maar wordt er ook naar het Woord gehandeld?
We hoeven niet alleen naar de wereld te kijken maar we kunnen veel dichterbij huis blijven. Er is soms ook nog religie in ons eigen hart. Er zijn muren die de opwekking nog steeds tegen houden. Er zijn redeneringen en ideeën die de doorbraak van de Heilige Geest belemmeren. Er is nog steeds veel kritiek op uitingen van de Heilige Geest, er is nog steeds angst voor wat de Geest in mensen doet.
Er worden dijken opgeworpen voor de stroming van de Heilige Geest.
Ik denk dat we heel dichtbij een nieuwe uitstorting van de Heilige Geest staan. Dat kunnen we niet organiseren of creëren. Dat creëer je ook niet door heel hard te gaan juichen of te roepen.
Maar je kunt wel in gehoorzaamheid de wapens gebruiken die God ons Zelf in Zijn Woord aanreikt.
Geestelijke muren moeten in onze gedachten afgebroken worden. Geestelijke muren moeten in veel gemeenten en kerken nog vallen. Dijken vertonen al scheurtjes en staan op doorbreken!
Er is veel verzet nog tegen de dingen van de Heilige Geest. Er is veel verzet nog tegen het zingen en bidden in de Heilige Geest, tegen het spreken in geloof. Er is nog veel buitenkant terwijl het innerlijk niet goed zit.
Het vuur van Gods Geest wil weer oplaaien in de kerken en in de gemeenten.
De vraag is: willen wij in geloof en gehoorzaamheid de wapens gebruiken die God ons heeft gegeven om die muren van ons eigen hart ook te laten vallen?

Overdenking geschreven doorIte Wolters
Ite Wolters
Huispredikant Kruislinks.nl

AdvertentieProlife banner 200x200