Christelijke Startpagina Kruislinks.nl wenst u een gezegende Donderdag
 

Overdenking per emailMeld je hier gratis aan om de overdenking elke Woensdag per email te ontvangen. *

Aanmelden Afmelden

Emailadres:* Je ontvangt ook logingegevens voor Kruislinks.nl als je deze nog niet hebt

AuteursDit zijn onze auteurs:

Rinus Antonisse
Rinus Antonisse
Voorganger van de Hersteld Apostolische Zendingkerk Enkhuizen
Ds. Elzo Bijl
Ds. Elzo Bijl
Voorganger van de Synodaal Gereformeerde kerk Rotterdam-IJsselmonde
Website
Ds. Peter van Dolderen
Ds. Peter van Dolderen
Voorganger van de CGK / NGK, Almere
Website
Ds. Ernst van Gulik
Ds. Ernst van Gulik
Voorganger van de PKN, Drachten-Noord
Website
Theo Krins
Theo Krins
Politicus, Christenunie Gouda
Website
Gerko Last
Gerko Last
Last Communicatie & Fondsenwerving
Website
Ds. Aart Mak
Ds. Aart Mak
Kerk zonder grenzen
Website
Ite Wolters
Ite Wolters
Huispredikant Kruislinks.nl
Quasi
Quasi
Kruislinks.nl
Sjoerd Buurman
Sjoerd Buurman
Kruislinks.nl
Coby Poelman-Duisterwinkel
Coby Poelman-Duisterwinkel
Kruislinks.nl
Website

Overdenking uit het archiefMUREN DIE MOETEN VALLEN. (1) (2014-06-04)

Jozua 6:15-21
"2 Cor.10:3-5: ‘We zijn wel gewone mensen die in deze wereld leven, maar we gebruiken geen menselijke wapens, maar geestelijke wapens. Het zijn sterke wapens van God, die elke geestelijke muur kunnen afbreken. Als mensen God niet willen gehoorzamen kunnen we met die wapens elke redenering van hen uit de weg ruimen. Alles wat in de weg staat om God werkelijk te leren kennen kunnen we als het ware gevangen nemen; alle verkeerde gedachten, redeneringen en ideeën. En daarna kunnen we die gehoorzaam maken aan Christus.’ (Basicbijbel)"

In Jozua 6 lezen we het verhaal van de inname van Jericho. Jericho staat voor een beeld van een geestelijke dwarsligger, iets dat het hemelse land voor veel kinderen van God ontoegankelijk maakt of wil maken.
Geweldig mooi verhaal om te lezen. Geweldig om te lezen dat de muren van Jericho niet vielen door menselijke kracht. Het was een geestelijke strijd en dat zien we ook heel duidelijk in de opdrachten die God aan Jozua gaf terug. Geen wapen gekletter, geen pijl en boog, zwaarden en speren lieten de muren vallen. Wat deed de muren van Jericho vallen? Geloof en gehoorzaamheid! Jericho was een flinke versterkte stad met dubbele muren. Twee muren omringen de stad. Een binnenmuur van zo\'n vier meter dik. En een buitenmuur van ongeveer twee meter dik. Zeven tot tien meter hoog.
Zo’n stad verover je niet zomaar. De tactiek die Jozua van God kreeg was in de ogen van de wereld bespottelijk. Wat zullen ze gelachen hebben op de muren van Jericho. Daar komt het vijandelijke leger aan. Mat wat doen ze? Ze trekken in een soort optocht om de stad heen. Een vreemde stoet trouwens die zich daar in beweging zet. Voorop lopen de strijders, daarachter zeven priesters met ramshorens die daar voortdurend op blazen, daar weer achter priesters die de ark dragen en achter de ark het gewone volk. Iedereen zwijgt, ze lopen daar alleen maar, alleen het geluid van de zeven ramshorens is te horen. Zes dagen lang duurde deze vertoning. Op de zevende dag trekken ze zeven keer om de stad heen en toen de priesters op de horens gingen blazen begint het volk te juichen. Dan vallen de muren van Jericho. Daar was geloof voor nodig! Jozua moest het volk vertellen wat het plan was en de strijders moesten zich ook aan de opdracht van God houden. Hun handen hebben gejeukt toen zij het spotlachen vanaf de muren hoorden. Maar ze moesten gehoorzamen, zeven dagen lang. Daar was echt geloof voor nodig dat de muren op deze manier zouden vallen, Maar ook gehoorzaamheid. Jozua kreeg de opdracht van God en gaf het aan het volk door. Ze moesten Jozua op zijn woord geloven. Ze moesten geloven dat hij het goed verstaan en begrepen had. Ze moesten God op Zijn Woord geloven.
Gehoorzaam deden ze wat God hun via Jozua had opgedragen.
Op de zevende dag juichten ze in geloof. Het was een juichen als een overwinningskreet. Maar ze zagen nog geen muren vallen. Het is als een voetbalstadion vol mensen die gaan juichen terwijl en nog geen doelpunt gescoord is. Die al juichen voor de overwinning terwijl de wedstrijd nog gespeeld moet worden. Dat juichen, de hoornblazers, het lijkt op lofprijs en aanbidding voor God. Door lofprijs en aanbidding vielen de muren. Eerst was alleen de muziek te horen en was het volk stil. Maar op de zevende dag klonk die overwinningskreet. De muren van Jericho vielen ook door lofprijs en aanbidding. Dat is ook een wapen in de Hand van God! Een machtig wapen!
Aanbidding, jubel en lof zijn sterke wapens in de hand van God. Als die wapens in geloof en gehoorzaamheid worden gebruikt dan siddert de vijand! Dan wordt de vijand verslagen. Ook jouw vijand. Heb je er geloof voor?

Overdenking geschreven doorIte Wolters
Ite Wolters
Huispredikant Kruislinks.nl

AdvertentieProlife banner 200x200