Christelijke Startpagina Kruislinks.nl wenst u een gezegende Dinsdag
 

Overdenking per emailMeld je hier gratis aan om de overdenking elke Woensdag per email te ontvangen. *

Aanmelden Afmelden

Emailadres:* Je ontvangt ook logingegevens voor Kruislinks.nl als je deze nog niet hebt

AuteursDit zijn onze auteurs:

Rinus Antonisse
Rinus Antonisse
Voorganger van de Hersteld Apostolische Zendingkerk Enkhuizen
Ds. Elzo Bijl
Ds. Elzo Bijl
Voorganger van de Synodaal Gereformeerde kerk Rotterdam-IJsselmonde
Website
Ds. Peter van Dolderen
Ds. Peter van Dolderen
Voorganger van de CGK / NGK, Almere
Website
Ds. Ernst van Gulik
Ds. Ernst van Gulik
Voorganger van de PKN, Drachten-Noord
Website
Theo Krins
Theo Krins
Politicus, Christenunie Gouda
Website
Gerko Last
Gerko Last
Last Communicatie & Fondsenwerving
Website
Ds. Aart Mak
Ds. Aart Mak
Kerk zonder grenzen
Website
Ite Wolters
Ite Wolters
Huispredikant Kruislinks.nl
Quasi
Quasi
Kruislinks.nl
Sjoerd Buurman
Sjoerd Buurman
Kruislinks.nl
Coby Poelman-Duisterwinkel
Coby Poelman-Duisterwinkel
Kruislinks.nl
Website

Overdenking uit het archief‘ZONEN EN DOCHTERS VAN GOD’ (2014-05-28)

Gen.3:8 en 9
"Genesis 3:8 en 9: ‘Die avond hoorden zij God door de hof wandelen en zij verborgen zich snel tussen de bomen. De Here God riep: Adam, waar ben je?’ "

Zij hoorden God door de hof wandelen. Adam en Eva hadden een diepe en intense relatie met Hem.
Ze waren als een geliefde zoon en dochter van God. Ze wandelden met God in de avondkoelte. Maar toen ze van de boom gegeten hadden was dit ineens niet meer mogelijk. Ze hadden het contact verbroken, het vertrouwen geschonden. Ze kropen weg in angst en schaamte.
Sindsdien zit er in elk mens een gevoel van wees zijn, van verlaten zijn. Mensen die zeggen niet te geloven hebben diep in zich dat verlangen nog. Het verlangen naar een innig contact met Hem.
Ze zoeken het in heel veel andere dingen maar kunnen het vaak niet vinden. Ergens klinkt er nog in hun oren: ‘Adam/Eva waar ben je?’
God schiep ons om een relatie met Hem te hebben. Hij verlangt daarna, Zijn verlangen gaat naar ons uit en Hij staat op de uitkijk zoals de vader in het verhaal van de verloren zoon.
Religie zegt dat dit niet mogelijk is en daarom blijft God voor hen altijd op een afstand.
Zoals de Israëlieten op een afstand bleven staan bij de berg Sinaï en tegen Mozes zeiden dat hij maar met God moest praten. (Ex.20:21)
Het goede nieuws is dat God herstel gebracht heeft door Jezus Christus. Daar begon Hij direct al mee na de zondeval. God Zelf zocht weer contact: ‘Adam waar ben je?’ We zijn weer met Hem verzoend en alles is volbracht. Het goede nieuws is dat de wereld moet weten dat het weer goed is tussen God en ons. Dat er weer een innige en intieme relatie mogelijk is.
Dat we zonen en dochters van Hem zijn. Dat we de Heilige Geest hebben om weer intiem contact te kunnen hebben. Jezus zei tegen Zijn discipelen: ‘Ik zal jullie niet als wezen achterlaten.’ Joh.14:18. In vers 15 zegt Hij dat Hij de Vader zal vragen om een Plaatsvervanger te sturen, en dat is de Heilige Geest. Het goede nieuws is dat wij geen wezen zijn maar zonen en dochters van God.
‘Wij hoeven dus geen slaven van de angst meer te zijn. Nee, God heeft ons een andere Geest gegeven. Wij zijn door Hem aangenomen als zonen (en dochters). En doordat Zijn Geest in ons woont, roepen wij: ‘Pappa, Vader!’ Want in ons diepste wezen overtuigt Gods Geest ons ervan dat wij kinderen van God zijn.’ Rom.8:15-16. (Het Boek)
De vraag is of we dat zelf wel beseffen en geloven. Wanneer je dit gaat geloven straal je het ook uit naar de wereld. Dan worden ze jaloers en willen ze hebben wat jij hebt. Het besef een geliefd kind van de Vader te zijn verandert je leven, verandert je houding.
De wereld ziet hunkerend uit naar het moment waarop zal blijken wie de zonen en dochters van God zijn. ((Rom. 8:19)
Als jij jezelf als zoon of dochter van God ziet ga jij je daarnaar gedragen. Dan ga je dezelfde dingen doen die Hij deed. Wat God aan Zijn Zoon Jezus Christus geeft, zal Hij jou dan ook geven. (Rom.8:17) Verlang jij daar naar?
Zie jij jezelf als zoon of dochter van God?

Overdenking geschreven doorIte Wolters
Ite Wolters
Huispredikant Kruislinks.nl

AdvertentieProlife banner 200x200