Christelijke Startpagina Kruislinks.nl wenst u een gezegende Donderdag
 

Overdenking per emailMeld je hier gratis aan om de overdenking elke Woensdag per email te ontvangen. *

Aanmelden Afmelden

Emailadres:* Je ontvangt ook logingegevens voor Kruislinks.nl als je deze nog niet hebt

AuteursDit zijn onze auteurs:

Rinus Antonisse
Rinus Antonisse
Voorganger van de Hersteld Apostolische Zendingkerk Enkhuizen
Ds. Elzo Bijl
Ds. Elzo Bijl
Voorganger van de Synodaal Gereformeerde kerk Rotterdam-IJsselmonde
Website
Ds. Peter van Dolderen
Ds. Peter van Dolderen
Voorganger van de CGK / NGK, Almere
Website
Ds. Ernst van Gulik
Ds. Ernst van Gulik
Voorganger van de PKN, Drachten-Noord
Website
Theo Krins
Theo Krins
Politicus, Christenunie Gouda
Website
Gerko Last
Gerko Last
Last Communicatie & Fondsenwerving
Website
Ds. Aart Mak
Ds. Aart Mak
Kerk zonder grenzen
Website
Ite Wolters
Ite Wolters
Huispredikant Kruislinks.nl
Quasi
Quasi
Kruislinks.nl
Sjoerd Buurman
Sjoerd Buurman
Kruislinks.nl
Coby Poelman-Duisterwinkel
Coby Poelman-Duisterwinkel
Kruislinks.nl
Website

Overdenking uit het archiefBIJ WIE SCHUIL JIJ? (2014-04-09)

Psalm 91
"Psalm 91:1-4: ‘Als je bescherming zoekt bij de Allerhoogste God, ben je helemaal veilig. Ik zeg tegen de Heer: \\\"Bij U ben ik zo veilig als in een schuilplaats, zo veilig als in een burcht. U bent mijn God. Ik vertrouw op U.\\\" Want Hij redt je uit de vallen die de duivel voor je opzet. Hij redt je van dodelijke ziektes. Hij beschermt je onder zijn vleugels. Bij Hem ben je veilig. Zijn trouw beschermt je als een schild, als een pantser.’ (Basic Bijbel)"

Deze tekst begint met ‘als’: ‘als je bescherming zoekt bij God dan ben je helemaal veilig.’ Je moet het dus wel doen; je bescherming bij Hem zoeken en bij Hem alleen.
Mensen zoeken hun bescherming overal in; geld, bezit, in een goede belegging of in een hoge spaarrekening. Iedereen weet dat je daar je zekerheid niet meer in kan vinden; een bank kan zomaar failliet gaan. Mensen bouwen schuilkelders om te kunnen schuilen als er een luchtaanval komt van vijandelijke vliegtuigen. Maar de geschiedenis heeft bewezen dat deze kelders niet altijd de ultieme bescherming bieden.
Waar ben je veilig? Waar zoek jij je bescherming? Als de duivel je aanvalt in je denken, als je plotseling te horen krijgt dat je ernstig ziek bent? In de Bijbel staat in 2 Kron.16:12 dit:: ‘In zijn negenendertigste regeringsjaar kreeg Asa last van zijn voeten. Zijn kwaal was heel ernstig, toch riep hij niet de hulp in van de Heer maar zocht hij zijn genezing alleen bij dokters.’ (GN)
Dit betekent niet dat je in ziekte niet naar de dokter mag gaan maar er staat dat Asa zijn genezing alleen maar bij de dokters zocht. Waar ren jij het eerst naar toe als je het moeilijk hebt?
In onze tekst bovenaan de overdenking staat dat je iets moet gaan zeggen. Woorden hebben kracht.’ Ik zeg tegen God: ‘Ik vertrouw op U.’ Het is belangrijk om te zeggen dat je op Hem vertrouwt. Wat je uitspreekt ga je ook geloven. Let ook op wat anderen over jou uitspreken; dokters bijvoorbeeld.
Hoe vaak hoor je niet dat ze zeggen: ‘U moet hier maar mee leren leven’, ‘Dit is ongeneeslijk’, of: ‘U hebt nog drie maanden te leven. ‘
Maar Hij redt je van dodelijke ziektes, Hij beschermt je onder Zijn vleugels.
Is dat geen mooi beeld? In Maleachi 4:2 staat dit: ‘Maar voor u, die mijn naam vreest, zal de zon der gerechtigheid opgaan, en er zal genezing zijn onder haar vleugelen. ‘
Is er een mooier beeld uit de natuur denkbaar dan een grote moedervogel die haar kleintjes beschermt door haar vleugels over hen uit te spreiden? Dat is een beeld dat de Bijbel vaker gebruikt. Het geeft ons een plaatje van hoe liefdevol God ons wil beschermen. In Deut. 32:11-12 staat: ‘Zoals een arend waakt over zijn nest en voor zijn jongen de vleugels uitspreidt, zo heeft de Heer hen op zijn vleugels genomen en hen op zijn wieken gedragen. De Heer alleen heeft hen geleid …’
Jesaja gebruikt het beeld van vogels om Gods beschermende macht over Zijn volk te illustreren: ‘als vliegende vogels, zo zal de HERE der heerscharen Jeruzalem beschutten, beschuttend redden en sparend bevrijden.’ (Jesaja 31:5).
In deze psalm krijgen we een geweldige belofte in vers 10: ‘Tegenslag zal u niet treffen en ziekten zullen ver van u blijven.’ (Het Boek)
Misschien zeg je: ‘ik zie dat niet in mijn leven’. Blijf de woorden van Psalm 91 uitspreken en geloven. Geloof jij wat mensen zeggen, wat de dokter zegt of wat je vrienden zeggen? Geloof wat God zegt! Bij wie schuil jij?

Overdenking geschreven doorIte Wolters
Ite Wolters
Huispredikant Kruislinks.nl

AdvertentieProlife banner 200x200