Christelijke Startpagina Kruislinks.nl wenst u een gezegende Donderdag
 

Overdenking per emailMeld je hier gratis aan om de overdenking elke Woensdag per email te ontvangen. *

Aanmelden Afmelden

Emailadres:* Je ontvangt ook logingegevens voor Kruislinks.nl als je deze nog niet hebt

AuteursDit zijn onze auteurs:

Rinus Antonisse
Rinus Antonisse
Voorganger van de Hersteld Apostolische Zendingkerk Enkhuizen
Ds. Elzo Bijl
Ds. Elzo Bijl
Voorganger van de Synodaal Gereformeerde kerk Rotterdam-IJsselmonde
Website
Ds. Peter van Dolderen
Ds. Peter van Dolderen
Voorganger van de CGK / NGK, Almere
Website
Ds. Ernst van Gulik
Ds. Ernst van Gulik
Voorganger van de PKN, Drachten-Noord
Website
Theo Krins
Theo Krins
Politicus, Christenunie Gouda
Website
Gerko Last
Gerko Last
Last Communicatie & Fondsenwerving
Website
Ds. Aart Mak
Ds. Aart Mak
Kerk zonder grenzen
Website
Ite Wolters
Ite Wolters
Huispredikant Kruislinks.nl
Quasi
Quasi
Kruislinks.nl
Sjoerd Buurman
Sjoerd Buurman
Kruislinks.nl
Coby Poelman-Duisterwinkel
Coby Poelman-Duisterwinkel
Kruislinks.nl
Website

Overdenking uit het archiefGEEF DE MENSEN TE ETEN (2) (2013-08-07)

Marcus 6:31-46
"Marcus 6: 37: ‘Maar Jezus antwoordde: ‘Geven jullie hen maar te eten.’ "

Jezus vroeg Zijn leerlingen om zeker 10.000 mensen te eten te geven. Als je met natuurlijke ogen kijkt lijkt het onmogelijk, maar Jezus wilde Zijn leerlingen, en ook ons, leren om met ogen van geloof te kijken. Hoe vaak beginnen wij te redeneren of te rekenen als Jezus iets onmogelijks van ons vraagt? Jezus laat de mensen zitten en nu is het weer of we psalm 23 horen: Ps.23:5: ‘U nodigt mij aan tafel voor het oog van de vijand, u zalft mijn hoofd met olie, mijn beker vloeit over.’ Er is meer dan genoeg voor iedereen, Jezus geeft overvloedig er zijn 12 korven over!
Deze gebeurtenis heeft meerdere betekenissen voor ons. Het was vlak voor het Pascha. Het breken van het brood wijst naar Jezus lijden en sterven, de verzoening van al onze zonden. Jezus zegt het in Joh.6:48-51 Zelf zo: ‘Ik ben het brood dat leven geeft. Uw voorouders hebben in de woestijn manna gegeten en toch zijn zij gestorven. Maar dit is het brood dat uit de hemel is neergedaald; wie dit eet sterft niet. Ik ben het levende brood dat uit de hemel is neergedaald; wanneer iemand dit brood eet zal hij eeuwig leven. En het brood dat ik zal geven voor het leven van de wereld, is mijn lichaam.’
Hij gaf het brood aan de discipelen en liet het door hen uitdelen! Wij mogen het levende brood uit delen en iedereen vertellen dat het weer in orde is met God. 2 Cor.5:19:’Door Christus herstelde God Zijn relatie met de wereld; Hij rekende de mensen hun zonden niet meer toe, maar wiste ze uit. En wij mogen dit geweldige nieuws aan iedereen vertellen.’ Dit brood mogen we uitdelen!
Het verhaal roept ons ook op om gastvrij te zijn. Daaronder verstaan wij: ‘het verwelkomen van vreemdelingen, ook op tijden die je niet verwacht of kan voorspellen’. Lucas 11:5-8: ‘ En hij ging verder: ‘Veronderstel: iemand van jullie heeft een vriend en gaat midden in de nacht naar hem toe om hem te vragen: Vriend, kun je me aan drie broden helpen? Want een andere vriend is op reis bij me langs gekomen en ik heb niets te eten voor hem. Zou die vriend hem dan uit zijn huis toeroepen: Val me niet lastig! De deur is allang op slot en mijn kinderen en ik liggen in bed; ik kan nu niet opstaan om ze je te geven. Ik verzeker jullie: zelfs al zou hij niet opstaan om ze te geven omdat het zijn vriend was, dan zal hij nog opstaan omdat de ander het durft te vragen. Hij zal hem geven wat hij nodig heeft.’
De leerlingen van Jezus (en wijzelf vaak ook) onderschatten zichzelf en daarmee het werk dat God door hen heen kon doen. De giften die Jezus ons geeft zijn veel waard. Niets mag verspild worden, ook niet als Hij in overvloed geeft. Vandaar die twaalf manden.
God wil dingen samen met ons doen. Hij geeft ons de gaven, wij mogen het uitdelen in deze wereld. Hij wil grote dingen doen in Nederland.
Ben je er klaar voor?

Overdenking geschreven doorIte Wolters
Ite Wolters
Huispredikant Kruislinks.nl

AdvertentieProlife banner 200x200