Christelijke Startpagina Kruislinks.nl wenst u een gezegende Donderdag
 

Overdenking per emailMeld je hier gratis aan om de overdenking elke Woensdag per email te ontvangen. *

Aanmelden Afmelden

Emailadres:* Je ontvangt ook logingegevens voor Kruislinks.nl als je deze nog niet hebt

AuteursDit zijn onze auteurs:

Rinus Antonisse
Rinus Antonisse
Voorganger van de Hersteld Apostolische Zendingkerk Enkhuizen
Ds. Elzo Bijl
Ds. Elzo Bijl
Voorganger van de Synodaal Gereformeerde kerk Rotterdam-IJsselmonde
Website
Ds. Peter van Dolderen
Ds. Peter van Dolderen
Voorganger van de CGK / NGK, Almere
Website
Ds. Ernst van Gulik
Ds. Ernst van Gulik
Voorganger van de PKN, Drachten-Noord
Website
Theo Krins
Theo Krins
Politicus, Christenunie Gouda
Website
Gerko Last
Gerko Last
Last Communicatie & Fondsenwerving
Website
Ds. Aart Mak
Ds. Aart Mak
Kerk zonder grenzen
Website
Ite Wolters
Ite Wolters
Huispredikant Kruislinks.nl
Quasi
Quasi
Kruislinks.nl
Sjoerd Buurman
Sjoerd Buurman
Kruislinks.nl
Coby Poelman-Duisterwinkel
Coby Poelman-Duisterwinkel
Kruislinks.nl
Website

Overdenking uit het archiefBOUW MEE AAN HET KONINKRIJK VAN GOD (3) (2013-04-24)

Nehemia 4
"Nehemia 4"

We kunnen veel leren van de manier waarop Nehemia reageert op de tegenstand. Nehemia gaat niet tegen hen in. Hij scheldt niet terug. Hij stelt de vijand ook niet voor om met elkaar te overleggen om tot een oplossing te komen. Hij richt zich tot God . Hij gaat de macht van de vijand tegemoet met de nog grotere macht van het gebed.
In hoofdstuk 3 wordt van elke werker in Gods koninkrijk de naam genoemd en precies genoteerd wat hij of zij doet. Mensen doen er toe in de komende opwekking; ieder wordt bij naam genoemd. Er hielpen ook vrouwen bij de bouw van de muur, Sallum was er met zijn dochters.
Sallum was een bestuurder maar voelde zich niet te goed om gewoon met de bouwwerkzaamheden te helpen. Bij de bouw van de muur waren hele families betrokken: in vers 13 staat: ‘Daarom plaatste ik wachtposten uit elke familie op het laagstgelegen gedeelte van het terrein achter de muur.’
Het Lichaam van Christus is een huisgezin, we zijn broers en zussen en we gaan voor elkaar door het vuur.. Samen gaan we voor het ene doel en als we van Jezus houden zijn we broers en zussen van elkaar. Dan maakt het niet uit van welke kerk je lid bent.
Jezus zei in Math.12:50: ‘Want ieder die doet wat mijn vader in de hemel wil, die is mijn broer, mijn zuster en mijn moeder.’ (GN)
De vijand is erop uit dat gevoel van saamhorigheid te doorbreken. Hij probeert ieder lid een eigen koers te laten varen. Hij zaait verdeeldheid en zorgt voor onenigheid en kerkscheuringen.
Als iedere kerk of groep maar zijn eigen weg gaat, zonder zich druk te maken over de eenheid van Gods volk, dan is hij blij. Als wij een onverwrikbare eenheid vormen gaat er een opwekking in Nederland komen! Dan gaat er echt iets veranderen in dit land.
We hoeven niet persé allemaal in één kerk te zitten, maar we kunnen wel veel meer samenwerken.
In Nehemia 4 wordt gesproken over: werklieden, leiders, wachtposten, bewakers, sjouwers, bouwlieden, dienaren en hoornblazers. In vers 15 staat: ‘Iedereen ging weer terug naar zijn eigen werk. ‘ We zijn niet allemaal op eigen houtje bezig, we werken eendrachtig samen voor dat ene doel: het bouwen van Gods koninkrijk in Nederland.
We gaan voor elkaar door het vuur, we zijn een familie!
1 Kor.12:18 : ‘God heeft nu eenmaal alle lichaamsdelen hun eigen plaats gegeven, precies zoals Hij dat wilde.’ Daarom heeft de Heilige Geest ook verschillende gaven gegeven: Rom.12: 5-6: ‘Al zijn we met velen, door onze verhouding tot Christus vormen we één lichaam. En zijn wij stuk voor stuk leden van dat lichaam. Wij horen bij elkaar. De gaven die God ons gegeven heeft zijn verschillend. ‘
Ik wil graag afsluiten met een prachtige belofte uit Rom. 12:11-12: ‘Houd veel van elkaar als broeders en zusters, en laat elkaar uw waardering blijken. Laat uw ijver niet verslappen, maar dien de Here met enthousiasme. Wees blij want God gaat iets geweldigs voor (ons in Nederland) u doen. ‘
Geloof je dat?

Overdenking geschreven doorIte Wolters
Ite Wolters
Huispredikant Kruislinks.nl

AdvertentieProlife banner 200x200