Christelijke Startpagina Kruislinks.nl wenst u een gezegende Zondag
 

Overdenking per emailMeld je hier gratis aan om de overdenking elke Woensdag per email te ontvangen. *

Aanmelden Afmelden

Emailadres:* Je ontvangt ook logingegevens voor Kruislinks.nl als je deze nog niet hebt

AuteursDit zijn onze auteurs:

Rinus Antonisse
Rinus Antonisse
Voorganger van de Hersteld Apostolische Zendingkerk Enkhuizen
Ds. Elzo Bijl
Ds. Elzo Bijl
Voorganger van de Synodaal Gereformeerde kerk Rotterdam-IJsselmonde
Website
Ds. Peter van Dolderen
Ds. Peter van Dolderen
Voorganger van de CGK / NGK, Almere
Website
Ds. Ernst van Gulik
Ds. Ernst van Gulik
Voorganger van de PKN, Drachten-Noord
Website
Theo Krins
Theo Krins
Politicus, Christenunie Gouda
Website
Gerko Last
Gerko Last
Last Communicatie & Fondsenwerving
Website
Ds. Aart Mak
Ds. Aart Mak
Kerk zonder grenzen
Website
Ite Wolters
Ite Wolters
Huispredikant Kruislinks.nl
Quasi
Quasi
Kruislinks.nl
Sjoerd Buurman
Sjoerd Buurman
Kruislinks.nl
Coby Poelman-Duisterwinkel
Coby Poelman-Duisterwinkel
Kruislinks.nl
Website

Overdenking uit het archiefBOUW MEE AAN HET KONINKRIJK VAN GOD (2) (2013-04-17)

Nehemia 4
"Nehemia 4"

Nehemia betekent: ‘Getroost door God’. Hij is de zoon van Hachalja. Hachalja betekent: ‘Wacht op God’. Voordat hij een taak van de HERE krijgt met het oog op zijn volk, moet hij leren wachten op de HERE. Ongeduld is vaak een grote struikelblok in het werk voor de Heer. Verlangen om iets voor de Heer te doen is één ding, het is een ander ding op Zijn tijd te wachten. Wachten is moeilijk, maar ik geloof dat ons wachten in Nederland beloond wordt! God gaat iets doen in Nederland
God geeft een opwekking, Hij wil Zijn koninkrijk bouwen in dit land, maar Hij doet dat door mensen te gebruiken. Wil jij je laten gebruiken voor de bouw van een geestelijk huis? Ben je bewogen, wil je mee bidden en vasten voor ons land? Ben je bereid om te dienen in nederigheid?
Uit Nehemia 3 straalt warmte en enthousiasme. De hele bevolking gaat in op de oproep van Nehemia om te bouwen. Ieder was met zijn plek tevreden, zonder jaloers te zijn op een ander. Zoals staat in Joël 2:7 en 8: ‘Zij beklimmen de muur als ervaren strijders. Zij gaan recht vooruit, zonder elkaar voor de voeten te lopen of te verdringen. Elk gaat zijn eigen weg . Geen wapen kan hen tegenhouden en in hun gelederen ontstaat geen openingen. ‘ Bijna niemand ontliep zijn taak, niemand mopperde over zijn taak. Daardoor was er zorg voor ieder deel van de muur. Hoe onneembaar zou een gemeente zijn met zulke medewerkers. God wil Zijn huis bouwen in Nederland en dan zijn er veel werkers nodig. Het is geen ‘one-man show’, iedereen is nodig, niemand kan gemist worden.
Maar deze werkers moeten hart hebben voor de zaak van Gods koninkrijk! Het moet hen gaan om het koninkrijk van God en niet om het bouwen van eigen koninkrijkjes.
Als Nehemia in hoofdstuk 2 zijn plannen vertelt en wat God wil doen staat er: ‘vol ijver gingen ze aan de slag. ‘ Ze hadden er zin in, ze waren enthousiast! In Neh.4:6 staat: ‘Uiteindelijk was de muur klaar tot de helft van zijn oorspronkelijke hoogte. Er was heel hard aan gewerkt.’ Het is best hard werken samen met God, heb je daar zin in?
Misschien moet je offers brengen, je mooie baan opzeggen misschien. Je moet ook rekening houden met weerstand, spot, valse beschuldigingen en bedreigingen. Als de vijand ziet dat het bouwen begint wordt hij onrustig en stuurt spotters. Bij elke opwekking is er felle tegenstand. In hoofdstuk 4 is er openlijke tegenstand van buitenaf en zien we de vijand als een brullende leeuw . In hoofdstuk 5 is er geen sprake van openlijke of bedekte vijandschap van buitenaf, maar is er interne strijd; het volk is de vijand van zichzelf; er was ruzie over akkers en wijngaarden, verrijking ten kosten van eigen broeders en zusters, geldzucht en hebzucht. Nehemia werkte aan de stadsmuur zonder er rijker van te worden! Hij was bereid om met zijn voeten in de modder te staan.
In hoofdstuk 6 komt de tegenstand ook van buitenaf, maar in bedekte vorm en op Nehemia persoonlijk gericht; de vijand doet zich voor als een engel van het licht.
Nehemia overwon alle vijandelijkheden in de hoofdstukken 4-6, omdat hij God kende en Hem overal bij betrok. Zonder God is elke tegenstand ons te machtig, met God zijn we de grootste vijand de baas. Wij moeten er rekening mee houden dat hoe meer het werk van God gaat groeien, hoe meer de tegenstand toeneemt.
Ben je bereid mee te werken ook al kost het je iets?

Overdenking geschreven doorIte Wolters
Ite Wolters
Huispredikant Kruislinks.nl

AdvertentieProlife banner 200x200