Christelijke Startpagina Kruislinks.nl wenst u een gezegende Dinsdag
 

Overdenking per emailMeld je hier gratis aan om de overdenking elke Woensdag per email te ontvangen. *

Aanmelden Afmelden

Emailadres:* Je ontvangt ook logingegevens voor Kruislinks.nl als je deze nog niet hebt

AuteursDit zijn onze auteurs:

Rinus Antonisse
Rinus Antonisse
Voorganger van de Hersteld Apostolische Zendingkerk Enkhuizen
Ds. Elzo Bijl
Ds. Elzo Bijl
Voorganger van de Synodaal Gereformeerde kerk Rotterdam-IJsselmonde
Website
Ds. Peter van Dolderen
Ds. Peter van Dolderen
Voorganger van de CGK / NGK, Almere
Website
Ds. Ernst van Gulik
Ds. Ernst van Gulik
Voorganger van de PKN, Drachten-Noord
Website
Theo Krins
Theo Krins
Politicus, Christenunie Gouda
Website
Gerko Last
Gerko Last
Last Communicatie & Fondsenwerving
Website
Ds. Aart Mak
Ds. Aart Mak
Kerk zonder grenzen
Website
Ite Wolters
Ite Wolters
Huispredikant Kruislinks.nl
Quasi
Quasi
Kruislinks.nl
Sjoerd Buurman
Sjoerd Buurman
Kruislinks.nl
Coby Poelman-Duisterwinkel
Coby Poelman-Duisterwinkel
Kruislinks.nl
Website

Overdenking uit het archiefBOUW MEE AAN HET KONINKRIJK VAN GOD (1) (2013-04-10)

Nehemia 4
"Nehemia 4"

Nehemia is bewogen voor Jeruzalem, hij barst in tranen uit als hij in Perzië hoort hoe de toestand van de teruggekeerde Joden in Jeruzalem is, dat de muren van Jeruzalem nog steeds in puin liggen en dat de tien poorten zijn verbrand. Dagenlang is Nehemia diepbedroefd. Hij weigert eten en hij bidt dag en nacht tot God.
Aan het einde van zijn gebed vraagt Nehemia aan God: ‘laat me vandaag slagen en laat de koning mij welgezind zijn.’ Bewogenheid, vasten en aanhoudend bidden gaan aan een opwekking vooraf.
Nehemia gaat staan op de beloften die God heeft gegeven, hij proclameert ze in zijn gebed, dat kunnen we lezen in hoofdstuk 1. In hoofdstuk 2 kunnen we lezen dat God Nehemia de plannen voor Jeruzalem in het hart had gegeven en dat hij als door een wonder naar Israël mag terugkeren om de muren te herbouwen. God verhoorde zijn gebeden op een bijzondere manier! De koning van Perzië geeft hem toestemming om naar Jeruzalem te gaan en geeft hem zelfs legerofficieren en ruiters me, brieven dat hij vrij door bepaalde gebieden mag reizen en dat Asaf hem hout moet geven voor de herbouw van de muren en voor het bouwen van een huis voor Nehemia. En dan zegt Nehemia in vers 8: ‘De koning deed wat ik had gevraagd, want God hielp mij.’ Met de hulp van God zal Zijn koninkrijk gebouwd worden in Nederland!
Nehemia had een hoge baan aan het hof van de koning; hij was de schenker, degene die altijd de wijn voor de koning inschonk.. Een schenker was in vroeger tijd een hoge functionaris; hij ging over eten en drinken, over inkoop van voedsel, de keuken, de opslag en de bereiding, de logistiek van dat hele gebeuren. Nehemia gaf zijn hoge baan in het paleis op om een onmogelijke en ondankbare taak op zich te nemen: de herbouw van de muren van Jeruzalem. Een mission impossible. Maar met Gods hulp wordt het een mission possible! Nehemia was nederig, het ging hem niet om zijn eigen roem, hij was een dienaar.
Heb je een hart voor Nederland? Roep je tot God en ben je bedroefd over de toestand van de wereld om ons heen? Laat je dan door God gebruiken voor het bouwen van Zijn koninkrijk in Nederland. Vasten, bidden, bewogenheid, nederigheid, dienstbaarheid en volhardendheid zijn voorwaarden voor een opwekking.
Laten we als christenen de handen ineen slaan, de verschillen opzij zetten en samen bouwen aan iets moois in Nederland. Zodat er velen gered kunnen worden!
Bouw je mee?

Overdenking geschreven doorIte Wolters
Ite Wolters
Huispredikant Kruislinks.nl

AdvertentieProlife banner 200x200