Christelijke Startpagina Kruislinks.nl wenst u een gezegende Dinsdag
 

Overdenking per emailMeld je hier gratis aan om de overdenking elke Woensdag per email te ontvangen. *

Aanmelden Afmelden

Emailadres:* Je ontvangt ook logingegevens voor Kruislinks.nl als je deze nog niet hebt

AuteursDit zijn onze auteurs:

Rinus Antonisse
Rinus Antonisse
Voorganger van de Hersteld Apostolische Zendingkerk Enkhuizen
Ds. Elzo Bijl
Ds. Elzo Bijl
Voorganger van de Synodaal Gereformeerde kerk Rotterdam-IJsselmonde
Website
Ds. Peter van Dolderen
Ds. Peter van Dolderen
Voorganger van de CGK / NGK, Almere
Website
Ds. Ernst van Gulik
Ds. Ernst van Gulik
Voorganger van de PKN, Drachten-Noord
Website
Theo Krins
Theo Krins
Politicus, Christenunie Gouda
Website
Gerko Last
Gerko Last
Last Communicatie & Fondsenwerving
Website
Ds. Aart Mak
Ds. Aart Mak
Kerk zonder grenzen
Website
Ite Wolters
Ite Wolters
Huispredikant Kruislinks.nl
Quasi
Quasi
Kruislinks.nl
Sjoerd Buurman
Sjoerd Buurman
Kruislinks.nl
Coby Poelman-Duisterwinkel
Coby Poelman-Duisterwinkel
Kruislinks.nl
Website

Overdenking uit het archiefDICHTERBIJ HEM (2) (2013-02-20)

Jacobus 4:8
"Jacobus 4:8: ‘Als u dichterbij God komt, komt God dichterbij u.’ Zacharia 1:3 : ‘Als u bij Mij terugkomt, zal Ik ook bij u terugkomen.’ "

Vier tips om dichterbij God te komen. Het zijn tips of mogelijkheden die God je aanreikt vanuit Zijn Woord. In deze overdenking de eerste twee tips.
De eerste tip is: luister naar Hem in Zijn Woord.
Dit is gemeenschap met God: ‘wij in Hem en zijn Woord in ons’ (Joh.15:7). ‘Maar als u één met Mij blijft en Mijn woorden niet vergeet, kunt u vragen wat u wilt en het zal gebeuren.’
Jezus wordt in de Bijbel op verschillende plaatsen het Woord genoemd. Jezus is het Woord! Liefde voor Jezus is liefde voor het Woord. Spreuken 4:20-22: ‘Mijn zoon, sla acht op mijn woorden, luister goed naar Mijn uitspraken; laat ze niet wijken uit je ogen, bewaar ze diep in je hart. Want zij zijn leven voor wie ze vinden, genezing voor hun hele lichaam.’
God wil je bemoedigen, Zijn liefde tonen en je aanmoedigen op Hem te vertrouwen. God wil contact, intiem contact, Hij wil tot je spreken en Hij luistert graag als jij tot Hem woorden van liefde spreekt. Het Woord van God kan tot je komen in een lied, een gedicht, in de natuur. God kan tot je spreken op vele manieren, maar luister je, heb je alle tijd en aandacht voor Hem? Zijn Woord is een liefdesbrief aan jou. Lees je het met aandacht en lees je het zo? Dan zal je steeds dichterbij Hem komen! Geloof het Woord, spreek het Woord, leef naar het Woord. Dan zal je één met Hem zijn.
De tweede tip is: praat met Hem.
Psalm 145:18 vertelt wie dichtbij de Heer is: ‘Allen die Hem aanroepen is de Heer nabij, die Hem roepen in vast vertrouwen.’ ‘De HERE is dichtbij ieder die Hem aanroept met een zuiver hart.’
Bidden is praten met God. Hoeveel tijd neem jij om te praten met God. Bidden is niet alleen vragen en klagen, bidden is praten, is contact met God. Maak God deelgenoot van je gedachten en je plannen. ’Laat God delen in alles wat je doet, dan kan Hij je levensweg bepalen.’ (Spreuken 3:6)
Soms heb je geen woorden maar wil je in slechts Zijn aanwezigheid verkeren.
Toen de bekende moeder Theresa destijds met een verslaggever over haar bidden sprak, werd gevraagd wat zij tot God zei. Zij antwoordde: \'Niets, ik luister naar wat God tot mij zegt\'. \'O\', was de volgende vraag, \'wat zegt God dan wel?\' Waarop Theresa antwoordde: \'Niets, Hij luistert naar mij\'.
Jezus nam alle tijd om met de Vader te praten. Hij zocht de stilte op en sprak soms een hele nacht met Hem. Neem de tijd om met Pappa te praten je zult Zijn aanwezigheid ervaren.
Probeer het maar!

Overdenking geschreven doorIte Wolters
Ite Wolters
Huispredikant Kruislinks.nl

AdvertentieProlife banner 200x200