Christelijke Startpagina Kruislinks.nl wenst u een gezegende Zondag
 

Overdenking per emailMeld je hier gratis aan om de overdenking elke Woensdag per email te ontvangen. *

Aanmelden Afmelden

Emailadres:* Je ontvangt ook logingegevens voor Kruislinks.nl als je deze nog niet hebt

AuteursDit zijn onze auteurs:

Rinus Antonisse
Rinus Antonisse
Voorganger van de Hersteld Apostolische Zendingkerk Enkhuizen
Ds. Elzo Bijl
Ds. Elzo Bijl
Voorganger van de Synodaal Gereformeerde kerk Rotterdam-IJsselmonde
Website
Ds. Peter van Dolderen
Ds. Peter van Dolderen
Voorganger van de CGK / NGK, Almere
Website
Ds. Ernst van Gulik
Ds. Ernst van Gulik
Voorganger van de PKN, Drachten-Noord
Website
Theo Krins
Theo Krins
Politicus, Christenunie Gouda
Website
Gerko Last
Gerko Last
Last Communicatie & Fondsenwerving
Website
Ds. Aart Mak
Ds. Aart Mak
Kerk zonder grenzen
Website
Ite Wolters
Ite Wolters
Huispredikant Kruislinks.nl
Quasi
Quasi
Kruislinks.nl
Sjoerd Buurman
Sjoerd Buurman
Kruislinks.nl
Coby Poelman-Duisterwinkel
Coby Poelman-Duisterwinkel
Kruislinks.nl
Website

Overdenking uit het archiefDICHTERBIJ HEM (1) (2013-02-13)

Jacobus 4:8
"Jacobus 4:8: ‘Als u dichterbij God komt, komt God dichterbij u.’ Zacharia 1:3: ‘Als u bij Mij terugkomt, zal Ik ook bij u terugkomen.’ "

De Griekse woorden voor ‘dichterbij’ (engus) en het werkwoord ‘dichterbij komen’ (engizoo), zoals we dat lezen in Jacobus 4:8, komen van dezelfde stam. Het heeft ook te maken met: ‘op elkaar lijken’ en: ‘ verwant zijn aan elkaar’ Is dat niet interessant? Hoe dichter je bij God komt hoe meer je op Hem gaat lijken! Hoe meer verwant je met Hem wordt, en verwant zijn betekent: ‘familielid, hele goede vriend, één zijn met’. God naderen, dichterbij God komen is uiteindelijk thuiskomen bij Hem. Als je dichterbij God komt zal Hij je met open armen tegemoet komen en liefdevol opnemen in zijn huis. Er wordt een actie van ons verwacht. God nodigt ons uit om te komen. Hij is liefdevol en heel genadig. In Maleachi 3:7 zegt God: ‘Jullie hebben eeuwenlang Mijn geboden overtreden, maar je mag altijd bij Mij terugkomen. ‘ Is dat geen goed nieuws? Genade is om aangenomen te worden. Je hoeft niet bang te zijn, je mag naar Hem toe! Loop of ren maar naar Hem toe, wat je ook gedaan hebt, Hij zal je nooit afwijzen. De verloren zoon zei: ‘Ik zal opstaan en naar mijn vader gaan.’ Hij kwam in actie, hij stond op en hij ging! Dat is waar de vader zo lang op gewacht had. Hij liet hem gaan en hij wachtte tot hij weer terug kwam en hij ontving hem vol liefde. Misschien zijn er momenten in je leven waarbij je niet meer kunt opstaan of lopen, dan zal Hij je optillen en in Zijn armen nemen!
Zo is onze Vader. Alle andere beelden die ze van Hem schetsen zijn verkeerde beelden om je bij Hem vandaan te houden. Als je nog lopen kunt, ren dan naar Hem toe, Hij rent dan op jou af!
Openbaring 3:20 : ‘Ik sta voor de deur en ik klop aan. Als iemand Mijn stem hoort en de deur opent, zal Ik binnenkomen, en we zullen samen eten, Ik met hem en hij met mij.’
Luisteren, opstaan en open doen! Luister naar Zijn liefdevolle stem en doe de deur van je hart wijd open. Sommige christenen wachten al jaren op een aanraking van God, op een bijzondere ervaring. Ze raken teleurgesteld en sommigen haken af. Sommigen verwachten alles van God en zetten zelf geen stap, ze verroeren geen vin. God zegt: kom naar Mij toe, dan kom Ik naar jou toe.
In elke relatie moeten beide partners stappen zetten. Contact zoeken, elkaar opzoeken, praten met elkaar, tijd met elkaar doorbrengen. Hoe meer bij elkaar, hoe beter je elkaar leert kennen.
In de volgende twee overdenkingen worden je vier tips gegeven om dichterbij Hem te komen. Gebruik ze en zie wat er gebeurt!
Wil je echt dichterbij Hem komen?
Hij wacht op jou!

Overdenking geschreven doorIte Wolters
Ite Wolters
Huispredikant Kruislinks.nl

AdvertentieProlife banner 200x200