Christelijke Startpagina Kruislinks.nl wenst u een gezegende Zondag
 

Overdenking per emailMeld je hier gratis aan om de overdenking elke Woensdag per email te ontvangen. *

Aanmelden Afmelden

Emailadres:* Je ontvangt ook logingegevens voor Kruislinks.nl als je deze nog niet hebt

AuteursDit zijn onze auteurs:

Rinus Antonisse
Rinus Antonisse
Voorganger van de Hersteld Apostolische Zendingkerk Enkhuizen
Ds. Elzo Bijl
Ds. Elzo Bijl
Voorganger van de Synodaal Gereformeerde kerk Rotterdam-IJsselmonde
Website
Ds. Peter van Dolderen
Ds. Peter van Dolderen
Voorganger van de CGK / NGK, Almere
Website
Ds. Ernst van Gulik
Ds. Ernst van Gulik
Voorganger van de PKN, Drachten-Noord
Website
Theo Krins
Theo Krins
Politicus, Christenunie Gouda
Website
Gerko Last
Gerko Last
Last Communicatie & Fondsenwerving
Website
Ds. Aart Mak
Ds. Aart Mak
Kerk zonder grenzen
Website
Ite Wolters
Ite Wolters
Huispredikant Kruislinks.nl
Quasi
Quasi
Kruislinks.nl
Sjoerd Buurman
Sjoerd Buurman
Kruislinks.nl
Coby Poelman-Duisterwinkel
Coby Poelman-Duisterwinkel
Kruislinks.nl
Website

Overdenking uit het archiefGODS ZEGEN VOOR ONS IN 2014 (2014-01-01)

Psalmen 90:14 en 17a (Het Boek)
"Psalmen 90:14 en 17a: ‘Laat ons ’s morgens vroeg al Uw goedheid en liefde mogen ervaren; dan zullen wij juichen en elke dag met blijdschap beleven. Here, onze God, stort Uw liefdevolle vriendelijkheid over ons uit. ‘"

Bij de overgang van het oude naar het nieuwe jaar kijken velen terug op wat er in 2013 is gebeurd.
Op de tv zie je allerlei hoogte- en dieptepunten voorbij komen van het afgelopen jaar.
Terug kijken op het afgelopen jaar is niet verboden, dat mag best. Maar de Bijbel leert ons niet achterom te kijken en dan te hechten aan wat was. Sommige mensen hebben de neiging om bij het terug kijken alleen de negatieve dingen te zien, anderen romantiseren het verleden en zien de dingen die gebeurd zijn door een roze bril. Beide is niet goed. De Bijbel leert ons op een goede manier vooruit te kijken!
‘Zeg niet: Hoe komt het, dat de vroegere tijden beter waren dan deze? Want niet uit wijsheid zou jij zoiets vragen. ‘ Prediker 7:10
Lucas 9:62: ‘Jezus zei tegen hem: ‘Wie de hand aan de ploeg slaat en achterom blijft kijken, is niet geschikt voor het koninkrijk van God.’ Een andere vertaling zegt: ‘Wie zich laat afhouden van of laat belemmeren in het werk dat Ik hem te doen geef, is niet geschikt voor het koninkrijk van God.’
Het gaat om het loslaten. Kun je de vervelende dingen die in je leven gebeurd zijn loslaten en aan God geven? Kun je de vervelende dingen van 2012 loslaten en aan God geven? Of BLIJF je achterom kijken? Achterom kijken mag, maar daar moet het niet bij blijven!
Luc. 6:37: ‘En oordeelt niet en gij zult niet geoordeeld worden. En veroordeelt niet en gij zult niet veroordeeld worden; laat los en jij zult losgelaten worden.’
Het Griekse woord dat hier gebruikt voor loslaten is ‘apo-luō’ en kan ook vertaald worden met ‘vergeven’ , je kunt onze tekst dus ook vertalen met: ‘Vergeef, dan zal je vergeven worden.’
Loslaten is vergeven en het aan God geven. Wanneer je dingen vasthoudt verhindert dat je geestelijke groei. Zie wat er gebeurt, zegt Jezus, door al dat vasthouden word jij zelf ook in de greep gehouden. Je wordt beheerst door de situatie. Binnen de kortste keren zit je gevangen in negatieve gedachten en gevoelens. Dan kan Hij je niet optimaal gebruiken in Zijn koninkrijk dat Hij hier op aarde wil vestigen.
Jezus wil je genezen van elke verbittering en pijn. Hij heeft alles gedragen, elk onrecht, elke pijn, elk verdriet. Hij heeft het gedragen zodat jij het niet meer hoeft te dragen. Je hoeft 2014 niet in te gaan met opnieuw die pijn en verdriet met je meezeulend. Misschien zie je tegen het nieuwe jaar op.
Onze liefdevolle Vader wil je genezen, herstellen en een mooi liefdevol 2014 geven. Hij wil Zijn liefdevolle vriendelijkheid over je uitstorten in 2014.
Een gezegend 2014 gewenst!

Overdenking geschreven doorIte Wolters
Ite Wolters
Huispredikant Kruislinks.nl

AdvertentieProlife banner 200x200