Christelijke Startpagina Kruislinks.nl wenst u een gezegende Zondag
 

Overdenking per emailMeld je hier gratis aan om de overdenking elke Woensdag per email te ontvangen. *

Aanmelden Afmelden

Emailadres:* Je ontvangt ook logingegevens voor Kruislinks.nl als je deze nog niet hebt

AuteursDit zijn onze auteurs:

Rinus Antonisse
Rinus Antonisse
Voorganger van de Hersteld Apostolische Zendingkerk Enkhuizen
Ds. Elzo Bijl
Ds. Elzo Bijl
Voorganger van de Synodaal Gereformeerde kerk Rotterdam-IJsselmonde
Website
Ds. Peter van Dolderen
Ds. Peter van Dolderen
Voorganger van de CGK / NGK, Almere
Website
Ds. Ernst van Gulik
Ds. Ernst van Gulik
Voorganger van de PKN, Drachten-Noord
Website
Theo Krins
Theo Krins
Politicus, Christenunie Gouda
Website
Gerko Last
Gerko Last
Last Communicatie & Fondsenwerving
Website
Ds. Aart Mak
Ds. Aart Mak
Kerk zonder grenzen
Website
Ite Wolters
Ite Wolters
Huispredikant Kruislinks.nl
Quasi
Quasi
Kruislinks.nl
Sjoerd Buurman
Sjoerd Buurman
Kruislinks.nl
Coby Poelman-Duisterwinkel
Coby Poelman-Duisterwinkel
Kruislinks.nl
Website

Overdenking uit het archiefJEZUS: HOEKSTEEN OF STRUIKELBLOK? (2013-12-11)

1 Petr.2:1-9
"1 Petr. 2:4 en 6 : ‘Kom dichterbij Jezus. Hij is de levende steen waarop God Zijn bouwwerk neerzet. Hoewel de mensen Hem hebben afgewezen, is Hij voor God zo kostbaar dat Hij Hem uit alle anderen heeft uitgekozen.’ ‘In de Boeken staat het zo: Ik heb een kostbare steen uitgekozen, die Ik in Sion neerleg en waarop Mijn huis gebouwd zal worden. Wie vol vertrouwen op Hem bouwt, zal niet bedrogen uitkomen "

‘Nadert tot Hem’, kom dichterbij, het mag. In deze tijd zijn de mensen zich aan het voorbereiden op Kerst. Dat betekent voor velen; kerstboom uitzoeken, wintersport boeken en wat zullen we dit keer eten met Kerst. Komen ze daardoor dichterbij Jezus?
Velen staan bij Kerst niet meer stil bij waar het werkelijk om gaat. Zij willen niet meer weten van een Jezus die gekomen is om alle zonden op Zich te nemen. Ze willen nog wel romantische liedjes zingen over een kindje in de kribbe, ze willen nog wel naar een levende Kerststal gaan. Maar de werkelijke betekenis ontgaat hen. En hoe zit dat bij ons? Vertellen wij de wereld wat Kerst echt betekent?
Is Jezus voor jou een reddende steen of een struikelblok? Voor velen is Hij vandaag een struikelblok geworden, voor ons een taak Hem te laten zien als reddende steen!
De Bijbel zegt dat ook heel duidelijk in Jesaja 53:2-3: ‘Hij had gestalte nog luister, dat wij hem zouden hebben aangezien, noch gedaante dat wij Hem zouden hebben begeerd. Hij was veracht en van mensen verlaten, een man van smarten en vertrouwd met ziekte, ja, als iemand voor wie men het gelaat verbergt, Hij was veracht en wij hebben Hem niet geacht.’
Maar ook al verwerpen mensen Hem dan is er nog een weg terug! Bekering is mogelijk. Jezus nodigt uit: ‘Kom dichterbij Mij. Kom maar bij Mij! Petrus houdt in Hand. 4 gevuld met de Heilige Geest een toespraak tot de leiders van Israël. Daarin roept hij hen op tot bekering. Hij zegt in vers 11: ‘Nu blijkt hoe de steen die door de bouwvakkers werd weggegooid, een echte hoeksteen is geworden. Er is bij niemand anders redding te vinden.; Hij is de Enige, door wie de mensen gered kunnen worden. ‘
Dat is onze boodschap met Kerst in deze donkere wereld. Geloof in Jezus! Geloof alleen dat Zijn werk aan het kruis voldoende was!
In Rom.9:33 staat: ‘Maar wie op Hem zijn vertrouwen vestigt zal nooit teleurgesteld worden’. Petrus zegt in 1 Petr. 2:6 precies het zelfde: ‘Wie vol vertrouwen op Hem bouwt, zal niet bedrogen uitkomen.‘
Stel je vertrouwen alleen op Jezus! Straal dat uit, leef dat voor aan de mensen om je heen en ze zullen daardoor aangeraakt worden, nieuwsgierig worden. Petrus zegt in 1 Petr.2:9 dit: ‘U bent door God uitgekozen om koninklijke priesters te zijn, mensen die voor God zijn afgezonderd om overal te vertellen hoe goed en groot Hij is, Die u geroepen heeft om vanuit de duisternis naar Zijn heerlijk licht te komen. ‘ We zijn uitgekozen om het goede nieuws te brengen, een blijde boodschap!
Kerst is veel meer dan een kerstboom, lekker eten, elkaar cadeautjes geven en romantische liedjes zingen. Wij mogen vertellen over Hem die onze zonden in Zijn eigen lichaam gedragen heeft toen Hij stierf aan het kruis. We mogen vertellen dat we nu dood voor de zonde zijn en voortaan kunnen leven zoals God het wil; want de wonden in Zijn lichaam hebben ons genezen en brengen ook vandaag nog steeds genezing voor wie het gelooft!
Geloof jij het?

Overdenking geschreven doorIte Wolters
Ite Wolters
Huispredikant Kruislinks.nl

AdvertentieProlife banner 200x200