Christelijke Startpagina Kruislinks.nl wenst u een gezegende Dinsdag
 

Overdenking per emailMeld je hier gratis aan om de overdenking elke Woensdag per email te ontvangen. *

Aanmelden Afmelden

Emailadres:* Je ontvangt ook logingegevens voor Kruislinks.nl als je deze nog niet hebt

AuteursDit zijn onze auteurs:

Rinus Antonisse
Rinus Antonisse
Voorganger van de Hersteld Apostolische Zendingkerk Enkhuizen
Ds. Elzo Bijl
Ds. Elzo Bijl
Voorganger van de Synodaal Gereformeerde kerk Rotterdam-IJsselmonde
Website
Ds. Peter van Dolderen
Ds. Peter van Dolderen
Voorganger van de CGK / NGK, Almere
Website
Ds. Ernst van Gulik
Ds. Ernst van Gulik
Voorganger van de PKN, Drachten-Noord
Website
Theo Krins
Theo Krins
Politicus, Christenunie Gouda
Website
Gerko Last
Gerko Last
Last Communicatie & Fondsenwerving
Website
Ds. Aart Mak
Ds. Aart Mak
Kerk zonder grenzen
Website
Ite Wolters
Ite Wolters
Huispredikant Kruislinks.nl
Quasi
Quasi
Kruislinks.nl
Sjoerd Buurman
Sjoerd Buurman
Kruislinks.nl
Coby Poelman-Duisterwinkel
Coby Poelman-Duisterwinkel
Kruislinks.nl
Website

Overdenking uit het archief‘DICHTBIJ GOD ZIJN’ (2) (2012-08-29)

Psalm 73:28a.
"‘En ik? Ik ben gelukkig als ik dichtbij God ben.’ Psalm 73:28a."

Mozes leefde dichtbij God, hij maakte een tent en zette dat ver buiten het kamp neer en noemde dat de tent van samenkomen met de Heer. Zodra Mozes die tent binnen ging kwam er een wolk uit de hemel en die bleef voor de ingang hangen. Mozes ging die tent in en dan sprak God met hem. In Exodus 33 staat dat in de tent de Heer heel vertrouwelijk met Mozes sprak, zoals vrienden dat met elkaar doen.
Na het gesprek met God keerde Mozes altijd terug naar het kamp maar de jonge man die hem assisteerde, Jozua, week niet uit de tent. Jozua wilde heel dichtbij God zijn, Hij bleef heel lang in de tent, Hij was er niet uit weg te slaan! Jozua had iets ontdekt, iets wat hem heel gelukkig maakte, Gods nabijheid, dichtbij God zijn!
David wilde in zijn leven niets liever dan in Gods tegenwoordigheid zijn. Hij zegt in Psalm 84 het volgende: ‘Hoe geweldig is het om in uw aanwezigheid te zijn! Mijn ziel verlangt ernaar om bij U te zijn! Mijn hart en vlees schreeuwen het uit naar de levende God.’
Iets verder in deze Psalm zegt hij het volgende: ‘ Eén dag in het huis van de Here is beter dan duizend ergens anders.’ David was liever één dag in Gods huis dan dat hij er duizend ergens anders was.
In Psalm 27 lezen we iets over David verlangen: ‘Ik heb de HERE slechts één ding gevraagd, daar gaat mijn hele hart naar uit: dat ik mijn hele leven in het huis van de HERE mag blijven. Om de liefelijkheid van de HERE te kunnen zien en steeds meer over Hem te leren in Zijn tempel.’ David zag de liefde van God, Hij ontving liefde! Dat is iets wat we allemaal heel hard nodig hebben, nog veel meer dan de eerste levensbehoefte, dat is liefde ontvangen. En David wilde de Here beter leren kennen. Hoe zag David de Here? Hoe deed hij dat dan? Hij zei waarschijnlijk goede dingen over God. Hij zei hoeveel God voor hem betekende. Hij zei lieve dingen tegen God. Wij weten meer dan David. Het voorhangsel is gescheurd. Wij hoeven niet meer naar een tempel, naar een gebouw of een tent. Wij kunnen altijd dichtbij Hem komen. Waar we ook zijn!
Jezus wilde dichtbij de Vader zijn en zocht Hem regelmatig op een stille plek om met Hem te praten.
Als je eenmaal dat innige contact met God geproefd hebt wil je nooit meer anders, wil je altijd dichtbij Hem zijn!
Tenslotte een goede laatste vraag:
Maar hoe krijg je nu die innige band met God en met Jezus? Je kunt er heel veel voor doen misschien en het toch niet ervaren. Er zijn boeken over geschreven: je moet meer in het huis van God (de gemeente) komen, je moet meer Bijbel lezen, je moet meer aanbiddingsliederen zingen, je moet een stil plekje maken in je huis, je moet gaan wandelen in de bergen enz. Maar je moet helemaal niets. Al deze dingen kunnen helpen maar zijn heel erg persoonsafhankelijk. Vraag de Heilige Geest! Hij wil het je geven! Niet voor even een heerlijk gevoel, maar een geluk dat nooit over gaat: eeuwig geluk, we mogen voor altijd bij Hem zijn! Voor eeuwig geliefd!
2 Cor. 13:13: ‘Mijn wens voor u is dat de genade van onze Here Jezus, de liefde van God de Vader, en de innige band DIE DE HEILIGE GEEST GEEFT, met u zullen zijn.’
Vraag maar, Hij geeft het graag!

Overdenking geschreven doorIte Wolters
Ite Wolters
Huispredikant Kruislinks.nl

AdvertentieProlife banner 200x200