Christelijke Startpagina Kruislinks.nl wenst u een gezegende Donderdag
 

Overdenking per emailMeld je hier gratis aan om de overdenking elke Woensdag per email te ontvangen. *

Aanmelden Afmelden

Emailadres:* Je ontvangt ook logingegevens voor Kruislinks.nl als je deze nog niet hebt

AuteursDit zijn onze auteurs:

Rinus Antonisse
Rinus Antonisse
Voorganger van de Hersteld Apostolische Zendingkerk Enkhuizen
Ds. Elzo Bijl
Ds. Elzo Bijl
Voorganger van de Synodaal Gereformeerde kerk Rotterdam-IJsselmonde
Website
Ds. Peter van Dolderen
Ds. Peter van Dolderen
Voorganger van de CGK / NGK, Almere
Website
Ds. Ernst van Gulik
Ds. Ernst van Gulik
Voorganger van de PKN, Drachten-Noord
Website
Theo Krins
Theo Krins
Politicus, Christenunie Gouda
Website
Gerko Last
Gerko Last
Last Communicatie & Fondsenwerving
Website
Ds. Aart Mak
Ds. Aart Mak
Kerk zonder grenzen
Website
Ite Wolters
Ite Wolters
Huispredikant Kruislinks.nl
Quasi
Quasi
Kruislinks.nl
Sjoerd Buurman
Sjoerd Buurman
Kruislinks.nl
Coby Poelman-Duisterwinkel
Coby Poelman-Duisterwinkel
Kruislinks.nl
Website

Overdenking uit het archief‘DICHTBIJ GOD ZIJN’ (1) (2012-08-22)

Psalm 73:28a.
"‘En ik? Ik ben gelukkig als ik dichtbij God ben.’ Psalm 73:28a. "

Wanneer ben je gelukkig? Als je een miljoen wint in de loterij, als je de man of vrouw van je leven hebt gevonden, als je de reis van je leven mag maken? Wanneer ben jij eigenlijk gelukkig?
Natuurlijk ben je gelukkig als je een miljoen wint, de man of vrouw van je leven vindt, dat mooie huis krijgt. Maar blijft dat geluk? Nee! Het gaat voorbij. Het gevoel van geluk duurt maar even, je blijft met een leeg gevoel zitten want dit zijn zaken die je niet BLIJVEND gelukkig maken. Er is een verlangen in je hart dat je niet kunt plaatsen, iedereen heeft het, ieder mens wordt geboren met een verlangen.
Er zijn gedichten over geschreven, er zijn liederen over gemaakt over het Paradise. Het is het verlangen naar het Paradijs. Paradijs betekent letterlijk: omheinde tuin of: lusthof. Tuin van genoegen, tuin van hartstocht, tuin van liefde, tuin van genegenheid, tuin van blijdschap en vrede.
Daar verlangen we allemaal naar. Voor de zondeval waren we daar volmaakt gelukkig met God. Hij was dichtbij, we liepen samen met Hem in de tuin in de avondkoelte en we waren volmaakt gelukkig.
Iets diep in ons verlangt naar dichtbij God te zijn. We zijn het een tijd kwijt geweest, we zijn uit de tuin verdreven. Door Jezus is het weer mogelijk dichtbij God te zijn. Jezus was vaak in de tuin van Gethsémané te vinden en werd daar ook gevangen genomen. Hij werd er verraden met een kus en opgepakt. Juist in die tuin! Door Zijn lijden mogen wij weer heel dichtbij God komen, met Hem wandelen en weer diep en innig contact met Hem hebben.
In de Bijbel staat: ‘God is trouw. Hij heeft u geroepen tot een innige band met Zijn Zoon Jezus Christus.’ 1 Cor.1:9. Hij heeft ons daarvoor gemaakt om een diepe, liefdevolle en innige band met Zijn Zoon te hebben! Is dat niet geweldig? Daarvoor zijn we hier, daarvoor zijn we gemaakt.
Er staat een prachtige tekst in de Bijbel: ‘Is er ergens een volk dat zijn goden zo dichtbij zich heeft zoals wij de HERE, onze God…? ‘ Deut. 4:7. Velen in Nederland zijn God kwijt geraakt maar toch blijven ze zoeken. Ineens zie je in allerlei tuinen Boeddhabeelden verrijzen. Maar met Boeddha heb je geen contact, het is een stom beeld. Boeddhisme is meer een filosofie, een levensvisie. Het gaat bij het boeddhisme om individuele verlossing. Je bereikt die verlossing door meditatie.
En dan de Islam. Met Allah heb je geen contact, Allah is je vader niet, hij is een god op verre afstand. Allah heeft ook geen zoon. Je moet je overgeven aan gods wil en wetten, de Sharia. Volgens de Koran stierf Jezus niet aan het kruis en is Hij ook niet opgestaan. Allah is beslist je vader niet, hij eist een volledige overgave aan zijn wil en wetten.
In deze wereld leven wij. In deze wereld moeten we juist vertellen dat God dichtbij is, dat Hij een relatie wil!
Heb jij die innige relatie met Hem?

Overdenking geschreven doorIte Wolters
Ite Wolters
Huispredikant Kruislinks.nl

AdvertentieProlife banner 200x200