Christelijke Startpagina Kruislinks.nl wenst u een gezegende Woensdag
 

Overdenking per emailMeld je hier gratis aan om de overdenking elke Woensdag per email te ontvangen. *

Aanmelden Afmelden

Emailadres:* Je ontvangt ook logingegevens voor Kruislinks.nl als je deze nog niet hebt

AuteursDit zijn onze auteurs:

Rinus Antonisse
Rinus Antonisse
Voorganger van de Hersteld Apostolische Zendingkerk Enkhuizen
Ds. Elzo Bijl
Ds. Elzo Bijl
Voorganger van de Synodaal Gereformeerde kerk Rotterdam-IJsselmonde
Website
Ds. Peter van Dolderen
Ds. Peter van Dolderen
Voorganger van de CGK / NGK, Almere
Website
Ds. Ernst van Gulik
Ds. Ernst van Gulik
Voorganger van de PKN, Drachten-Noord
Website
Theo Krins
Theo Krins
Politicus, Christenunie Gouda
Website
Gerko Last
Gerko Last
Last Communicatie & Fondsenwerving
Website
Ds. Aart Mak
Ds. Aart Mak
Kerk zonder grenzen
Website
Ite Wolters
Ite Wolters
Huispredikant Kruislinks.nl
Quasi
Quasi
Kruislinks.nl
Sjoerd Buurman
Sjoerd Buurman
Kruislinks.nl
Coby Poelman-Duisterwinkel
Coby Poelman-Duisterwinkel
Kruislinks.nl
Website

Overdenking uit het archiefZONDER HEM KAN JIJ NIETS DOEN (2) (2013-01-16)

Johannes 15
"Johannes 15:4,5: ‘Blijf dicht bij Mij, dan blijf Ik in jullie. Net zoals een rank alleen maar vrucht kan dragen als zij in de wijnstok blijft, kunnen jullie ook alleen maar vruchtbaar leven als jullie in Mij blijven. Ik ben de Wijnstok en jullie zijn de ranken. Als jullie dicht bij Mij blijven en Ik blijf in jullie, brengen jullie veel vrucht voort. Want zonder Mij kunnen jullie niets doen.’ (Het Boek) "

Jezus kon uit Zichzelf niets doen! Hij deed het uit liefde voor de Vader en uit liefde voor ons.
‘…de Zoon kan niets doen van Zichzelf, of Hij moet het de Vader zien doen; want wat deze doet, dat doet ook de Zoon evenzo. Want de Vader heeft de Zoon lief en toont Hem al wat Hij zelf doet, ….’ (Joh. 5:19-20) Jezus zei dat Hij alleen de dingen kon doen omdat Hij heel dichtbij de Vader leefde. Dichtbij Zijn hart, Hij hoorde wat de Vader zei, Hij kende Zijn verlangens en Hij gehoorzaamde.
‘ Ik kan van Mijzelf niets doen; …want Ik zoek niet mijn wil, doch de wil van Hem, die Mij gezonden heeft.’ (Joh.5:30).
Wij willen vaak de wonderen en tekenen op onze tijd, op onze manier. Wij willen ook graag grote dingen doen om geliefd te worden, om bewonderd te worden. We kunnen niets doen zonder Hem, we hoeven ook niet direct wat te doen, we mogen iemand zijn die het karakter van de Vader en van Jezus uitdraagt.
In Galaten 5:22 staat dat de vrucht van de Geest is liefde, blijdschap, vrede, geduld, vriendelijkheid, goedheid, trouw, zachtmoedigheid en zelfbeheersing. Jezus is vol van deze eigenschappen.. Een heel belangrijk doel van God voor ons leven is dat het karakter van Jezus Christus, de vrucht van de Geest, steeds meer in ons tot uiting komt. Jezus zegt: als jij dichtbij Mij, de ware Wijnstok blijft, dan zal je als rank vrucht gaan dragen. Jezus zegt dus niet: probeer zelf keihard je best te doen om vrucht te dragen, om geliefd te worden. We proberen zelf heel hard ons best te doen om vriendelijk, liefdevol en zachtmoedig te zijn. Nee, Jezus zegt: blijf dicht bij Mij!! Heb een hechte relatie met Mij. Breng tijd met Mij door, laat de relatie met Mij het allerbelangrijkste voor jou zijn.
De vrucht van de Geest is dus niet iets wat jij doet , maar het is Jezus Zelf die jou verandert, doordat je dicht bij Hem bent, zoals de rank ook alleen maar vrucht kan dragen als deze verbonden is met de wijnstok. Als jij dicht bij Jezus bent, dan zal je hart gaan veranderen. Je zult merken dat je zachtmoediger en vriendelijker wordt, dat je meer liefde voor de mensen om je heen hebt en dat je meer vrede in je hart hebt. Je doet niet zozeer iets, je bent het gewoon.
Het is hiervoor heel belangrijk, dat je je geliefd weet door Jezus en God de Vader. Dat je weet hoe God over je denkt. Als jij niet weet dat je zeer geliefd bent, ongeacht wat je doet, dan kun je die liefde ook niet geven aan een ander. Je moet het niet alleen weten met je verstand, maar het geloven met je hart! Dat God uit de hemel roept: ‘Jij bent Mijn geliefde zoon/dochter, Ik ben heel blij met jou.’
Geloof het dat God heel blij met jou is ongeacht wat je doet! Hij houdt van je. De kracht waarmee God ons veranderen wil, is de kracht van Zijn liefde. Wil jij meer van de vrucht van de Geest in je leven zien, zorg er dan voor dat je vol wordt van de liefde van Jezus. Het gaat om een relatie met Hem. Verlang jij daar ook zo naar?

Overdenking geschreven doorIte Wolters
Ite Wolters
Huispredikant Kruislinks.nl

AdvertentieProlife banner 200x200