Christelijke Startpagina Kruislinks.nl wenst u een gezegende Donderdag
 

Overdenking per emailMeld je hier gratis aan om de overdenking elke Woensdag per email te ontvangen. *

Aanmelden Afmelden

Emailadres:* Je ontvangt ook logingegevens voor Kruislinks.nl als je deze nog niet hebt

AuteursDit zijn onze auteurs:

Rinus Antonisse
Rinus Antonisse
Voorganger van de Hersteld Apostolische Zendingkerk Enkhuizen
Ds. Elzo Bijl
Ds. Elzo Bijl
Voorganger van de Synodaal Gereformeerde kerk Rotterdam-IJsselmonde
Website
Ds. Peter van Dolderen
Ds. Peter van Dolderen
Voorganger van de CGK / NGK, Almere
Website
Ds. Ernst van Gulik
Ds. Ernst van Gulik
Voorganger van de PKN, Drachten-Noord
Website
Theo Krins
Theo Krins
Politicus, Christenunie Gouda
Website
Gerko Last
Gerko Last
Last Communicatie & Fondsenwerving
Website
Ds. Aart Mak
Ds. Aart Mak
Kerk zonder grenzen
Website
Ite Wolters
Ite Wolters
Huispredikant Kruislinks.nl
Quasi
Quasi
Kruislinks.nl
Sjoerd Buurman
Sjoerd Buurman
Kruislinks.nl
Coby Poelman-Duisterwinkel
Coby Poelman-Duisterwinkel
Kruislinks.nl
Website

Overdenking uit het archiefZomer (2009-07-01)

MatteŁs 11: 28-30
"28 Kom naar mij, jullie die vermoeid zijn en onder lasten gebukt gaan, dan zal ik jullie rust geven. 29 Neem mijn juk op je en leer van mij, want ik ben zachtmoedig en nederig van hart. Dan zullen jullie werkelijk rust vinden, 30 want mijn juk is zacht en mijn last is licht. "

Er is een tijd in het jaar die wij zomer noemen. Een tijd waarin veel mensen op vakantie gaan. Een tijd waarin bijvoorbeeld ook kerkelijke activiteiten weleens op een lager pitje staan; gewoon omdat de werkers ook op vakantie gaan. Het leuke van de zomer vind ik dat de zon vaker schijnt, de temperatuur wat aangenamer is, en het lijkt of alle mensen wat vrolijker zijn. Vaak wordt de zomer (vakantie) aangegrepen om bij te komen, uit te rusten. Even niet aan school denken. Even een paar weken niet werken. En dat is goed.


In MatteŁs nodigt Jezus de mensen uit die moe zijn van het leven. Moe omdat ze geen innerlijke rust kunnen vinden. Gelukkig wil Hij de moeite van je overnemen waardoor je gerust verder mag leven.


Het doet mij denken aan een stukje gras dat ik `s morgens tegenkom als ik naar mijn werk fiets. Het is een klein veldje vlak bij het treinstation. Inmiddels hebben vele voetstappen er een paadje overheen platgetrapt, omdat je dan schuin over het veldje iets eerder bij het station bent. Door al die drukte heeft het gras geen kans meer om te groeien. Zo kan het soms ook in jouw leven gaan: zo druk met van alles en nog wat dat er iets anders onder gaat leiden. Door al die drukte kan je dan te weinig tijd nemen voor God. Dan lukt het niet meer om te groeien.


Voor dat stukje gras bij het station is het het beste dat er een tijdje geen mensen overheen komen lopen, zodat het weer kan opbloeien. Voor ons is dat niet minder: neem eens een tijdje rust om je te kunnen richten op God. Zodat je weer tijd hebt om op te bloeien. Ga eens naar Jezus om je hart te luchten. Als Jezus zegt kom bij mij, vraagt Hij vervolgens om zijn jjuk op te nemen. Dus om Hem te volgen en van Hem te leren. Vraag God of Hij je zo wil laten groeien. Dan weet ik zeker dat je na de zomer gerust aan de slag kan gaan.

Overdenking geschreven doorHarry van Noord, jeugdwerker
Harry van Noord, jeugdwerker
Jeugdwerker van de CGK / NGK, Almere

AdvertentieProlife banner 200x200