Christelijke Startpagina Kruislinks.nl wenst u een gezegende Donderdag
 

Overdenking per emailMeld je hier gratis aan om de overdenking elke Woensdag per email te ontvangen. *

Aanmelden Afmelden

Emailadres:* Je ontvangt ook logingegevens voor Kruislinks.nl als je deze nog niet hebt

AuteursDit zijn onze auteurs:

Rinus Antonisse
Rinus Antonisse
Voorganger van de Hersteld Apostolische Zendingkerk Enkhuizen
Ds. Elzo Bijl
Ds. Elzo Bijl
Voorganger van de Synodaal Gereformeerde kerk Rotterdam-IJsselmonde
Website
Ds. Peter van Dolderen
Ds. Peter van Dolderen
Voorganger van de CGK / NGK, Almere
Website
Ds. Ernst van Gulik
Ds. Ernst van Gulik
Voorganger van de PKN, Drachten-Noord
Website
Theo Krins
Theo Krins
Politicus, Christenunie Gouda
Website
Gerko Last
Gerko Last
Last Communicatie & Fondsenwerving
Website
Ds. Aart Mak
Ds. Aart Mak
Kerk zonder grenzen
Website
Ite Wolters
Ite Wolters
Huispredikant Kruislinks.nl
Quasi
Quasi
Kruislinks.nl
Sjoerd Buurman
Sjoerd Buurman
Kruislinks.nl
Coby Poelman-Duisterwinkel
Coby Poelman-Duisterwinkel
Kruislinks.nl
Website

Overdenking uit het archiefHET IS BETER VOOR JULLIE DAT IK GA (2) (2012-10-10)

Joh.16:5-15
"Joh.16:7: ‘Maar ik zeg jullie de waarheid; het is beter voor jullie dat Ik ga Want als Ik niet ga kan de Vriend niet bij jullie komen, maar als Ik ga zal Ik Hem naar jullie sturen.’ "

We moeten goed begrijpen dat Jezus op aarde gebonden was aan bepaalde aardse wetten. Hij was honderd procent God maar Hij was ook honderd procent mens. De omgang met Zijn discipelen was nooit ononderbroken geweest. Hij kon nooit op twee plekken tegelijk zijn. De blinde Bartimeus moest hard roepen om Zijn aandacht te krijgen. De bloedvloeiende vrouw moest zich dwars door een drukke menigte wurmen om bij Hem te kunnen komen, de vrienden van de verlamde man moesten een gat in het dak maken om hun vriend dichtbij Jezus te brengen. Hij raakte vermoeid en moest rusten. Hij moest van plek naar plek reizen. Jezus was niet altijd onder de mensen, soms trok Hij zich terug. Jezus was op de aarde aan plaats en tijd gebonden. Hij was lichamelijk aanwezig. Nu zou Zijn lichamelijke aanwezigheid geheel verbroken worden door Zijn dood en hemelvaart. Ze zouden Hem niet meer zien. De Geest echter zou altijd bij hen blijven. De Geest zal IN hen zijn! Als de Geest in je is dan is Jezus Zelf met Zijn leven en kracht in je en dat is meer dan dat Hij lichamelijk bij je is, in je omgeving, in je tegenwoordigheid. Zijn kracht is in je. Zijn Geest is, met diezelfde tedere persoonlijke belangstelling en speciale individuele behandeling die de leiding van Jezus kenmerkte, in jou.
Wij zijn veel gelukkiger, veiliger en sterker met een Jezus in de hemel dan de discipelen ooit met Hem op aarde hadden kunnen zijn. De inwoning van de Geest heeft ten doel ons de meest persoonlijke omgang met Jezus en Zijn directe, persoonlijke vriendschap te geven. Niet voor even, maar voor altijd! Voor velen is dit moeilijk te begrijpen of te geloven; nog veel minder, ze zeggen het niet te ervaren. De voorstelling van een Jezus die op aarde wandelde en leefde onder de mensen is tenminste begrijpelijk. Daarom kijken velen graag naar een film van Jezus op aarde, dan is het net of Hij nog bij ons is. We luisteren graag naar verhalen over ontmoetingen met Jezus of lezen er graag over. Dat is ook mooi! Maar Jezus zei: ‘Gelukkig zijn zij die niet zien en toch geloven.’
Jezus is jou nog steeds werkelijk dichtbij, Hij heeft de leiding van je leven, en elke omstandigheid, hoe erg ook, heeft Hij op Zich genomen. Jezus woont in jou! Dat is meer dan dat Hij om je heen is, of ergens lijfelijk op een andere plaats.
Dat vraagt geloof!

Overdenking geschreven doorIte Wolters
Ite Wolters
Huispredikant Kruislinks.nl

AdvertentieProlife banner 200x200