Christelijke Startpagina Kruislinks.nl wenst u een gezegende Donderdag
 

Overdenking per emailMeld je hier gratis aan om de overdenking elke Woensdag per email te ontvangen. *

Aanmelden Afmelden

Emailadres:* Je ontvangt ook logingegevens voor Kruislinks.nl als je deze nog niet hebt

AuteursDit zijn onze auteurs:

Rinus Antonisse
Rinus Antonisse
Voorganger van de Hersteld Apostolische Zendingkerk Enkhuizen
Ds. Elzo Bijl
Ds. Elzo Bijl
Voorganger van de Synodaal Gereformeerde kerk Rotterdam-IJsselmonde
Website
Ds. Peter van Dolderen
Ds. Peter van Dolderen
Voorganger van de CGK / NGK, Almere
Website
Ds. Ernst van Gulik
Ds. Ernst van Gulik
Voorganger van de PKN, Drachten-Noord
Website
Theo Krins
Theo Krins
Politicus, Christenunie Gouda
Website
Gerko Last
Gerko Last
Last Communicatie & Fondsenwerving
Website
Ds. Aart Mak
Ds. Aart Mak
Kerk zonder grenzen
Website
Ite Wolters
Ite Wolters
Huispredikant Kruislinks.nl
Quasi
Quasi
Kruislinks.nl
Sjoerd Buurman
Sjoerd Buurman
Kruislinks.nl
Coby Poelman-Duisterwinkel
Coby Poelman-Duisterwinkel
Kruislinks.nl
Website

Overdenking uit het archiefNOOIT MEER ALLEEN (1) (2012-05-30)

Hand.8:26-39
"Hand.8:26: \\\'Fillipus ging ook de stad uit, want een engel van God had tegen hem gezegd: \\\"Zorg ervoor dat u vanmiddag op de weg van Jeruzalem naar Gaza bent; dat is een eenzame weg.\\\" (Het Boek) "

God ziet een man op een eenzame weg die van Jeruzalem naar Gaza loopt. God ziet jou als jij op een eenzame weg bent en denkt dat niemand je ziet. God zet hier een engel in actie om zijn dienstknecht Fillipus de opdracht te geven naar die eenzame weg te gaan. Hij liet Fillipus zijn drukke bediening in Samaria afbreken om naar een eenzame weg te gaan waar deze man was! Op het heetst van de dag.
Jezus zocht op het heetst van de dag de Samaritaanse vrouw op, die eenzaam bij de put aan het waterputten was. Dit kunnen we lezen in Joh.4. Het waterputten deed ze op het zesde uur; dat is twaalf uur op de dag; midden op de dag, op het heetst van de dag! Waarom? Uit schaamte, uit afwijzing en verwerping. Niemand wilde meer met haar omgaan, ze was een vrouw die leefde in zonde. En juist op dat uur van schaamte, schuldgevoel en afwijzing komt Jezus naar haar toe. In het uur van afwijzing, schuld en schaamte komt Hij naar jou toe.
Hij wijst je niet af omdat je in zonde leeft of iets verkeerd gedaan hebt. Hij zoekt je op, niet om je te oordelen maar om je te redden. Jezus accepteert je, Hij heeft je onvoorwaardelijk lief, Hij wijst jou niet af, Hij verwerpt je niet om wat je verkeerd gedaan hebt. Jezus wordt nooit gehinderd door de reputatie van iemand, hoe slecht of geweldig in de ogen van mensen die ook is. Ook niet door jouw reputatie. Hij praat met iedereen, ongeacht ras, geloof, ongeloof, zonde, wat dan ook! Hij zoekt je op.
Zo zocht hij die eneuch op, een rijke en zeer voorname man. Hij was minister van financieƫn van koninging Candace van Ethiopiƫ. De man was helemaal naar Jeruzalem gereisd om God te aanbidden: ruim 2500 km! Hij mocht in Jeruzalem niet eens in de voorhof van de tempel komen. Hij hoefde ook helemaal niet meer naar Jeruzalem te reizen om God te ontmoeten, immers Jezus was gestorven en opgestaan uit de dood en het gordijn van het heilige was gescheurd! Zo kun je God nu overal ontmoeten en hoef je niet meer naar een speciale plaats te gaan. Maar deze eneuch, die volgens de oude wet (Deut. 23:1) niet eens in de voorhof mocht komen, ondernam toch deze reis om God op een afstand te kunnen aanbidden!.
Juist deze man die door velen verstoten en veracht werd, wordt door God opgezocht. Eerst leidt een engel Fillipus naar de man en later spreekt de Heilige Geest tegen Fillipus. Wat doet God een moeite voor deze ene man. Wat gaat Zijn liefde naar deze man uit. Een man die nog niet zoveel van de Bijbel begrijpt. En toch zoekt Jezus hem op.
Jezus zoekt jou op als je eenzaam bent en het moeilijk hebt!
Is dat niet geweldig?

Overdenking geschreven doorIte Wolters
Ite Wolters
Huispredikant Kruislinks.nl

AdvertentieProlife banner 200x200