Christelijke Startpagina Kruislinks.nl wenst u een gezegende Donderdag
 

Overdenking per emailMeld je hier gratis aan om de overdenking elke Woensdag per email te ontvangen. *

Aanmelden Afmelden

Emailadres:* Je ontvangt ook logingegevens voor Kruislinks.nl als je deze nog niet hebt

AuteursDit zijn onze auteurs:

Rinus Antonisse
Rinus Antonisse
Voorganger van de Hersteld Apostolische Zendingkerk Enkhuizen
Ds. Elzo Bijl
Ds. Elzo Bijl
Voorganger van de Synodaal Gereformeerde kerk Rotterdam-IJsselmonde
Website
Ds. Peter van Dolderen
Ds. Peter van Dolderen
Voorganger van de CGK / NGK, Almere
Website
Ds. Ernst van Gulik
Ds. Ernst van Gulik
Voorganger van de PKN, Drachten-Noord
Website
Theo Krins
Theo Krins
Politicus, Christenunie Gouda
Website
Gerko Last
Gerko Last
Last Communicatie & Fondsenwerving
Website
Ds. Aart Mak
Ds. Aart Mak
Kerk zonder grenzen
Website
Ite Wolters
Ite Wolters
Huispredikant Kruislinks.nl
Quasi
Quasi
Kruislinks.nl
Sjoerd Buurman
Sjoerd Buurman
Kruislinks.nl
Coby Poelman-Duisterwinkel
Coby Poelman-Duisterwinkel
Kruislinks.nl
Website

Overdenking uit het archiefARBEIDERS GEZOCHT! (2012-04-18)

Math.9:35-38 (Het Boek)
"Math.9:35-38: ‘Jezus ging alle steden en dorpen van dat gebied langs en sprak in de synagogen. Overal vertelde Hij de blijde boodschap van het Koninkrijk. Waar Hij ook kwam, genas Hij alle ziekten en kwalen. Hij was diep geroerd toen Hij zag hoe de mensen afgemat waren en zich geen raad wisten. Zij leken op een kudde schapen zonder herder. “wat is de oogst toch groot!”, zei Hij tegen Zijn discipelen. “En wat zijn er weinig arbeiders! Vraag de Landheer of Hij meer arbeiders wil sturen om de oogst binnen te halen.”"

Overal vertelde Jezus de blijde boodschap van het koninkrijk. Wat is de boodschap van het koninkrijk? In Math. 12:28 zegt Jezus: ‘Maar indien Ik door de Geest Gods de boze geesten uitdrijf, dan is het Koninkrijk Gods over u gekomen.’
In Math.13 legt Hij verder uit wat het Koninkrijk inhoudt. Het is een Koninkrijk dat redding, genezing en bevrijding brengt. Het is een Koninkrijk met een blijde boodschap.
Jezus ging de dorpen en steden in Israël bij langs in de buurt van Kapernaüm, in het Noorden van Israël bij het meer van Galilea. Hij was diep ontroerd over wat Hij daar zag. In de oorspronkelijke tekst staat daar: ‘tot in zijn ingewanden bewogen worden’ . Dat was een hele diepe ontroering.
Jezus zag al die mensen die moe en afgemat waren. Uitgeput, moe, letterlijk staat er: ‘op de grond gegooid’, in de steek gelaten.
Jezus zegt tegen Zijn leerlingen: ‘Wat is de oogst toch groot!’ Deze tekst wordt vaak gebruikt voor zendingsgebieden. Maar hier heeft Jezus het over Zijn kinderen, het volk Israël.
Zij zijn als schapen die geen herder hebben. En de oogst is groot maar arbeiders zijn er weinig.
Vandaag is Zijn volk, zijn Zijn kinderen moe en afgemat. Niet alleen in Israël maar ook in Nederland.
Er zijn mensen die teleurgesteld thuis zitten, er zijn mensen die van conferentie naar conferentie rennen. Die hollen naar plekken waar de opwekking zou zijn.
In advertenties wordt ons beloofd dat we naar die en die spreker moeten gaan om opwekking te krijgen. Helaas zijn er vele misleiders die mensen geld uit de zak kloppen met valse beloftes.
Jezus zegt dat de oogst groot is maar dat er maar weinig arbeiders zijn. Echte herders die een liefdevol hart voor de schapen hebben. Voor arbeiders staat hier een woord dat betekent: ‘bedrijvers, beoefenaars, daders. ‘ Mensen die hetzelfde als Jezus doen: redden, bevrijden en genezen.
We hebben predikers (arbeiders) nodig die de blijde boodschap vertellen van het koninkrijk. Die weer in praktijk brengen wat Jezus deed! Jij kan zo’n arbeider zijn! We hebben niet nog een gezalfdere spreker nodig, nog een mooiere en geweldige conferentie, we hebben Jezus nodig. We hebben Zijn liefde, Zijn vergeving en Zijn bloed brood nodig!
God zoekt arbeiders die gewoon in stilte hun werk doen: mensen troosten, genezing brengen en liefde geven. God zoekt geen nieuwe Billy Grahams maar eenvoudige mensen zoals de vissers uit zijn leerlingengroep, die in hun eigen omgeving de oogst binnen halen.
Wil jij zo’n arbeider zijn?

Overdenking geschreven doorIte Wolters
Ite Wolters
Huispredikant Kruislinks.nl

AdvertentieProlife banner 200x200