Christelijke Startpagina Kruislinks.nl wenst u een gezegende Donderdag
 

Overdenking per emailMeld je hier gratis aan om de overdenking elke Woensdag per email te ontvangen. *

Aanmelden Afmelden

Emailadres:* Je ontvangt ook logingegevens voor Kruislinks.nl als je deze nog niet hebt

AuteursDit zijn onze auteurs:

Rinus Antonisse
Rinus Antonisse
Voorganger van de Hersteld Apostolische Zendingkerk Enkhuizen
Ds. Elzo Bijl
Ds. Elzo Bijl
Voorganger van de Synodaal Gereformeerde kerk Rotterdam-IJsselmonde
Website
Ds. Peter van Dolderen
Ds. Peter van Dolderen
Voorganger van de CGK / NGK, Almere
Website
Ds. Ernst van Gulik
Ds. Ernst van Gulik
Voorganger van de PKN, Drachten-Noord
Website
Theo Krins
Theo Krins
Politicus, Christenunie Gouda
Website
Gerko Last
Gerko Last
Last Communicatie & Fondsenwerving
Website
Ds. Aart Mak
Ds. Aart Mak
Kerk zonder grenzen
Website
Ite Wolters
Ite Wolters
Huispredikant Kruislinks.nl
Quasi
Quasi
Kruislinks.nl
Sjoerd Buurman
Sjoerd Buurman
Kruislinks.nl
Coby Poelman-Duisterwinkel
Coby Poelman-Duisterwinkel
Kruislinks.nl
Website

Overdenking uit het archiefGEDRAGEN DOOR GOD (2012-03-21)

Ex. 19: 3 en 4
"Ex. 19: 3 en 4: ‘Mozes ging de berg op, naar God. De HEER riep hem vanaf de berg toe: ‘Zeg tegen het volk van Jakob, laat de kinderen van Israël weten: “Jullie hebben gezien hoe ik ben opgetreden tegen Egypte, en hoe ik je op adelaarsvleugels gedragen heb en je hier bij mij heb gebracht.’ "

Wat een prachtig beeld: God heeft het volk Israël op adelaarsvleugels gedragen. Een adelaar duwt soms zijn kinderen uit het nest om vliegles te geven. Als de babyadelaar dan als een steen naar beneden valt komt de adelaar aanvliegen en vliegt onder het kuiken zodat het zacht landt op de vleugels van moeder die de kuikens weer veilig naar het nest brengt. Of als bij gevaar van een naderende vijand de jongen het nest moeten verlaten draagt moeder ze op de rug en vliegt met de jongen weg.
God begint met te zeggen: ‘jullie hebben gezien hoe Ik ben opgetreden tegen Egypte.’
Je kunt in je eigen leven altijd weer terugkijken naar de momenten waar God je redde, je vijanden versloeg. Dat is belangrijk om te doen want wij vergeten zo gauw.
Wij moeten blijven denken aan wat God voor ons gedaan heeft. Het grootste en mooiste gedenkteken staat op Golgotha; het kruis. We moeten blijven denken aan wat Jezus voor ons gedaan heeft aan het kruis. Daarom moeten we naar het kruis blijven kijken, ook als we het moeilijk hebben.
God beveelt Zijn engelen om ons te beschermen: Psalm 91:11 en 12: ‘Hij zal Zijn engelen bevelen voor u te zorgen en u te beschermen, waar u ook gaat. Zij zullen u op handen dragen en u zult niet struikelen.\'
Weet je, jij wordt op handen gedragen. Dat besef je vaak niet, je ervaart dat ook niet altijd, soms lijkt God zo ver weg, maar dat is niet zo: Hij is heel dichtbij. Hij draagt je als jij het moeilijk hebt.
In Jes.40:11 staat dit: ´Als een herder zal Hij Zijn kudde weiden: Hij zal de lammeren in Zijn armen dragen en de hele kleintjes voorzichtig leiden.´ Is dat geen mooi beeld?
Jes. 46:3 en 4: ‘Luister naar mij, volk van Jakob en al wat er van Israël nog over is-van de moederschoot af door mij gedragen, door mij gekoesterd vanaf de geboorte: Tot in je ouderdom blijf ik dezelfde, tot in je grijsheid zal ik je steunen. Wat ik gedaan heb, zal ik blijven doen, ik zal je steunen en beschermen.’
Hij beschermt Israël in deze moeilijke tijd waarin de agressie tegen Zijn volk toeneemt.
Hij beschermt jou ook als Zijn kind.
Worden dan ineens alle problemen opgelost? Nee. Hij draagt je door de moeilijke perioden heen zoals het lied zo mooi zegt: ‘Draag mij door het diepe water, waar ik zelf niet meer kan staan. In uw armen ben ik veilig, wanneer U mij draagt, als ik niet verder kan gaan.’
Hij helpt je om moeilijke tijden door te komen. Hij brengt jou dichter naar Hem toe.
Voel jij je gedragen?

Overdenking geschreven doorIte Wolters
Ite Wolters
Huispredikant Kruislinks.nl

AdvertentieProlife banner 200x200