Christelijke Startpagina Kruislinks.nl wenst u een gezegende Donderdag
 

Overdenking per emailMeld je hier gratis aan om de overdenking elke Woensdag per email te ontvangen. *

Aanmelden Afmelden

Emailadres:* Je ontvangt ook logingegevens voor Kruislinks.nl als je deze nog niet hebt

AuteursDit zijn onze auteurs:

Rinus Antonisse
Rinus Antonisse
Voorganger van de Hersteld Apostolische Zendingkerk Enkhuizen
Ds. Elzo Bijl
Ds. Elzo Bijl
Voorganger van de Synodaal Gereformeerde kerk Rotterdam-IJsselmonde
Website
Ds. Peter van Dolderen
Ds. Peter van Dolderen
Voorganger van de CGK / NGK, Almere
Website
Ds. Ernst van Gulik
Ds. Ernst van Gulik
Voorganger van de PKN, Drachten-Noord
Website
Theo Krins
Theo Krins
Politicus, Christenunie Gouda
Website
Gerko Last
Gerko Last
Last Communicatie & Fondsenwerving
Website
Ds. Aart Mak
Ds. Aart Mak
Kerk zonder grenzen
Website
Ite Wolters
Ite Wolters
Huispredikant Kruislinks.nl
Quasi
Quasi
Kruislinks.nl
Sjoerd Buurman
Sjoerd Buurman
Kruislinks.nl
Coby Poelman-Duisterwinkel
Coby Poelman-Duisterwinkel
Kruislinks.nl
Website

Overdenking uit het archiefHET VERGOEDEN VAN DE KAALVRETER (2011-10-05)

Joel 2:25
"‘Ik zal u vergoeden de jaren, toen de sprinkhaan alles opvrat, de verslinder, de kaalvreter en de knager....’ Joël 2:25"

Soms kan je het heel erg moeilijk hebben, alles lijkt mis te gaan. Je baan staat op de tocht, je financiën staan onder druk, er komt ziekte en tegenslag. Dan is deze belofte uit het Woord van God voor jou!
Psalm 119:50 : ‘dit is mijn troost in mijn ellende, dat Uw belofte mij levend maakt.’
Jezus heeft ons leven en overvloed beloofd. Maar, net als het volk Israël, worden we bedreigd door een kaalvreter. In het zelfde vers waar Jezus ons leven en overvloed belooft zegt Hij: ‘De dief komt niet dan om te stelen en te slachten en te vernietigen.’ Johannes 10:10 (NBG) De duivel steelt, slacht en vernietigt in Nederland. Hij steelt, slacht en vernietigt lokale gemeenten. Hij steelt bestemming van gemeenten, hij steelt vruchtbaarheid, hij haalt leiders onderuit, hij creëert wanorde, verwarring en verdeeldheid. Hij steelt van individuele christenen. Wat steelt hij? Hij steelt:intimiteit met God, vrede, blijdschap, reinheid, geloof, harmonie in huwelijken en gezinnen,gezondheid, vrijheid, geld, bestemming, talenten, gaven, kinderen, zielen…’ De knager knaagt aan je zekerheden; hij geeft je negatieve gedachten: je bent geen goede moeder (vader), je hebt het allemaal verkeerd gedaan, jij kan dat nooit bereiken, het is niet voor jou, God hoort je niet, je bent te dik, je bent te dun, je bent lelijk, je mag er niet zijn enz. De kaalvreter wil je vreugde roven, je tijd roven; je hebt overal tijd voor behalve voor het lezen en luisteren naar het Woord van God, de kaalvreter wil het zaad van het Woord wegroven. Het mag geen vrucht dragen want de duivel weet wat voor kracht het Woord van God heeft. Als je dat gaat pakken ben je meer dan overwinnaar en onoverwinbaar!
De kaalvreter heeft niet het laatste woord. God belooft: ik zal de jaren vergoeden dat de kaalvreter alles opvrat! Dat is een belofte voor ons allemaal vandaag. We gaan de jaren van vergoeding in! Voor vergoeden staat hier een woord dat betekent: in vrede leven, gezond zijn, ongedeerd zijn, terugbetaald worden, vergolden worden, een einde maken aan. De kaalvreter heeft veel geroofd van de kerk; genezing, bevrijding, aanbidding, werken van de Geest, profetie, tongentaal, liefde, blijdschap, vrijheid. De kaalvreter heeft veel geroofd in gezinnen en mensenlevens: vreugde,financieën, gezondheid,vrede, kinderen, vertrouwen en geloof. Maar God gaat dat de komende tijd vergoeden en het allemaal weer aan de kerk terug geven. Hij zegt tegen de duivel: ‘Laat Mijn volk gaan!’ Ex.8:1 : ‘Daarna zei de HERE tot Mozes: Ga tot Farao en zeg tot hem: zo zegt de HERE: laat Mijn volk gaan, om Mij te dienen;’
In de Bijbel staat dat je het beloofde door geloof ontvangen kunt: Hebr.11:33: ‘door het geloof kregen zij wat God hen had beloofd’
Geloof het, dan zul je het ontvangen.!

Overdenking geschreven doorIte Wolters
Ite Wolters
Huispredikant Kruislinks.nl

AdvertentieProlife banner 200x200