Christelijke Startpagina Kruislinks.nl wenst u een gezegende Woensdag
 

AdvertentieProlife banner 200x200

Meerdaagse verwachting en buienradarHet weer vandaag

Verwachting voor vandaag en morgen

Het is bewolkt en in het midden en zuiden sneeuwt het. Af en toe kan het stevig door sneeuwen en op veel plaatsen kan daardoor een sneeuwdek van 5-10 cm ontstaan, lokaal mogelijk nog meer. De sneeuw breidt zich noordwaarts uit. In het zuidwesten gaat de sneeuw aan het begin van de middag over in regen, in het zuiden en midden gebeurt dat in de loop van de middag. De temperatuur ligt lange tijd rond het vriespunt, in het midden en zuiden loopt de temperatuur uiteindelijk op naar 5 tot 7°C. De wind is zuidoost, matig, aan de kust en op het IJsselmeer (vrij) krachtig. In de loop van middag draait de wind in de zuidelijke helft van het land naar west tot zuidwest en neemt toe naar (vrij) krachtig, in het zuidwestelijk kustgebied naar hard tot stormachtig, mogelijk kortdurend storm. In de zuidelijke helft van het land zijn dan zware windstoten van 80-90 km/uur mogelijk. In het (uiterste) noorden van het land blijft de wind lang oostelijk en draait in de avond naar een noordelijke richting.

De komende nacht wordt het geleidelijk op de meeste plaatsen droog. Het klaart van het westen uit op en plaatselijk ontstaat mist. Minima lopen uiteen van 4°C aan de kust tot lokaal -5°C in opklaringen boven de sneeuw. De wind wordt westelijk en wordt zwak tot matig.

Morgen overdag neemt de bewolking van het zuiden uit toe en aan het einde van de ochtend begint het in het zuiden te regenen, mogelijk vermengd met natte sneeuw. In de middag trekt de neerslag verder noordwaarts en gaat daarbij geleidelijk over in sneeuw, waardoor er in de avond vooral in het zuiden en oosten een sneeuwdek ontstaat. De temperatuur ligt rond 2 graden en daalt in sneeuw naar het vriespunt. Alleen in het zuidoosten van het land kan het 4°C worden. De wind draait naar oost tot noordoost en wordt matig, aan de kust (vrij) krachtig. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 10/12/2017 12.23 uur LT

   

Startpagina en favorietStel Kruislinks.nl in als startpagina Maak startpagina
Voeg Kruislinks.nl toe aan jouw favorieten Maak favoriet