Christelijke Startpagina Kruislinks.nl wenst u een gezegende Woensdag
 

Hieper de hype15 Dec 2011 om 13:22
1349 keer gelezen

De wereld van jongeren ontwikkelt zich in duizelingwekkend tempo. Sommigen zien dit als een bedreiging, anderen doen verwoede pogingen in de stroom mee te komen of hebben het idee bij voorbaat te verdrinken.

Twee jaar geleden zat ik op een gemeentedag bij een creabea workshop aan tafel bij een stuk of acht moeders. Het gesprek kwam op Hyves, en stuk voor stuk bekenden de moeders eigenlijk geen flauw idee te hebben wat dat 'hieves' eigenlijk was. Ik heb wat uitleg kunnen geven over de mogelijkheden en gevaren van Hyves waarna een adviseerde de moeders maar eens met hun zoon of dochter mee te kijken.

Een kleine maand geleden kreeg ik opeens een melding dat mijn eigen moeder een Hyvesprofiel had aangemaakt. Heb haar inderdaad uitgelegd dat ze beter met Facebook kan beginnen om niet meteen weer achter te lopen.

Terug naar het onderwerp. Moet je als gemeente nu meedoen met nieuwe ontwikkelingen en hypes omarmen (kent iemand een voorganger die op de preekstoel aan planking mee heeft gedaan??) of moet je concluderen 'dat het wel weer overwaait' en overgaan tot de orde van de dag?

Ik denk dat een kerk er niet is om voorop te lopen in allerlei trends en hypes. Een twitterende kerk lijkt misschien heel stoer, maar heeft mijns inziens weinig langetermijneffect. Zoals gezegd adviseer ik ouders zich te verdiepen in de hoofdlijnen van (technologische) ontwikkelingen, de meeste vinden dit al snel zo leuk dat ze er ook aan mee gaan doen.

Quasi ;-)

Axel

15 Dec 2011 om 17:39
Tja, als je zozeer van het etiket 'oubollig' houdt en per se een hele generatie kwijt wilt raken... Tja dan moet je het zo maar doen. Maar kijk eerst nog eens naar mediastrategie├źn van kerken die vol zitten met jonge mensen. Verbaast mij niet dat die allemaal op Twitter, Hyves en Facebook zitten... En ter informatie: Hyves, Twitter en Facebook zijn GEEN \'hypes\', het zijn communicatiemiddelen! Stel je voor, de kerk was niet aan de telefoon of aan brieven per post versturen begonnen...

ReageerNaam * Emailadres *

* is verplicht. Emailadres wordt NIET gepubliceerd.

Blog auteur:Quasi
Quasi
Kruislinks.nl