Christelijke Startpagina Kruislinks.nl wenst u een gezegende Woensdag
 

Geen jonge hond die dit leest22 Nov 2011 om 12:04
1287 keer gelezen

Of ik als jongerenwerker een stukje wil schrijven voor internet. Nu is internet natuurlijk het domein van jongeren, toch zal geen jongere dit stukje gaan lezen. Daarom richt ik me ook niet op jongeren, want dan is dit stuk nu al te lang.

Jongeren lezen namelijk steeds minder. Iets waar we in onze kerken steeds vaker tegenaan lopen. Als we een boodschap hebben voor jongeren, (en die hebben we toch?) moeten we ze wel zien te bereiken. Neem nou een stukje in het kerkblad. Dat kan nog zo pakkend geschreven zijn, een kop hebben als ‘D1T G@@T 0VER J0U!!!!!!’, een sprankelend lettertype hebben (let op: comic sans is zóóóó 2007) en ondersteunt worden door knallende foto’s; geen jonge hond die het leest. Simpelweg omdat ze het kerkblad niet lezen en hoogstwaarschijnlijk ook niet eens weten dat het bestaat. Een stukje op de website dan? Wees eerlijk, hoe vaak ga je als jongere even surfen op de site van je gemeente om te kijken of er toevallig nog een interessant bericht voor je op staat? Als je het artikel op de site vervolgens doorlinkt naar de facebookpagina en twitteraccount van je gemeente (hopelijk bestaand die al) maak je al meer kans, als je jongeren tenminste vrienden of volgers zijn.

Terug naar mijn inleiding. Die is 238 tekens lang. Dat is precies 98 tekens te veel. Jongeren communiceren met tweets, smsjes en statusupdates op sociale netwerken, en zijn gewend hun boodschap in maximaal 140 tekens samen te vatten. Vaak hebben ze aan veel minder al genoeg. Uitdaging voor ons: communiceer kort en duidelijk. Ga jongeren op een flyer niet overtuigen dat ze naar een jeugddienst moeten komen, dat bepalen ze zelf wel.

Een volgende keer ga ik in op de vraag in hoeverre wij ouderen (iedereen boven de 21) mee moeten (blijven) gaan met de digitale wereld waar onze jongeren zich in bevinden.

Quasi

ReageerNaam * Emailadres *

* is verplicht. Emailadres wordt NIET gepubliceerd.

Blog auteur:Quasi
Quasi
Kruislinks.nl